Šéfovi Tatrana Prešov sa nepáči prístup českých klubov

NETKY.SK • 8 Február 2017, 15:37 • 2 min
Šéfovi Tatrana Prešov sa nepáči prístup českých klubov

PREŠOV - Hádzanári Tatrana Prešov majú najbohatšie skúsenosti zo súťaží rôzneho druhu, či už ligových alebo pohárových. Okrem slovenskej extraligy si v minulosti vyskúšali aj spoločnú česko-slovenskú súťaž HIL, ako aj českú extraligu či najvyššiu maďarskú ligovú súťaž. V súčasnosti už šiesty ročník účinkujú aj v nadnárodnej SEHA League.

slovakia

left justify in out

Od sezóny 2017/2018 by malo prísť k obnoveniu spoločného česko-slovenského projektu, ale české kluby zatiaľ odmietali podať prihlášky, keď spochybňujú úroveň pripravenosti produktu česko-slovenskej extraligy (ČSE) zo strany Českého zväzu hádzanej (ČSH). K súčasnej nejasnej situácii sa pre denník Korzár vyjadril majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar, ktorý už vyše desaťročie dominuje na domácej scéne.


"České kluby chcú zrejme vytĺcť väčší ekonomicky kapitál na cestovné a iné náklady. Pre mňa je to dosť nepochopiteľné. Osobne sa nazdávam, že napokon z projektu ČSE s desiatimi českým a šiestimi slovenskými klubmi nebude nič. Môj návrh na počet účastníkov bol štyri najlepšie slovenské a štyri české. Vtedy by to podľa mňa malo logiku, vyššiu kvalitu, získali by viac kvalitnejších hráčov, hralo by sa na profesionálnejšej úrovni, nemuselo by to byť len cez víkendy, viac by to lákalo aj sponzorov. Tatranu Prešov je však v podstate jedno, či ČSE vznikne alebo nie. Pri tom množstve kilometrov v súťažiach, ktoré hrávame, nám veľa nerieši, či budeme hrať iba slovenskú alebo česko-slovenskú," tvrdí Chmeliar.

 

Tomu sa tiež nepozdáva zmena rétoriky zástupcov českých klubov, ktoré vlani prišli s návrhom na obnovenie súťaže a teraz ju odmietajú hrať. "Prístup českých klubov sa mi nepáči. Pred rokom vraveli jedno, dnes tvrdia druhé. Ak by sa však ČSE ujala, budem rád. Ak by ČSE predsa len vznikla, pre ľudí by to bolo zasa niečo nové, atraktívnejšie ako doma. Ak nie, zostaneme pri tom, čo hráme na Slovensku i na medzinárodnej úrovni,"  dodal pre regionálny denník šéf Tatrana.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies