Islamský štát robí nábor medzi detskými utečencami a platia im cestu do Európy

NETKY.SK • 6 Február 2017, 18:09 • 2 min
Islamský štát robí nábor medzi detskými utečencami a platia im cestu do Európy

LONDÝN – Teroristické skupiny ako Islamský štát regrutujú detských utečencov a platia im, aby odišli do Európy.

slovakia

left justify in out

Správa z proti-teroristickej firmy Quilliam Foundation rovnako varovala pred stovkami mladíkov, ktorí majú menej ako 18 rokov a stratili sa vo Veľkej Británii odkedy opustili svoje domovy.

 

Cesty mladíkov do Európy financujú teroristické skupiny, ktoré platia pašerákom v hotovosti, aby ich dostali cez hranice a na ceste ich zradikalizujú.

 

Teroristi údajne aktívne regrutujú v utečeneckých táboroch a podľa britského denníku Daily Mail, vlády európskych krajín s tým zatiaľ nič nerobia.

 

Teroristi dávajú deťom jedlo a chcú si kúpiť ich dôveru tým, že im zaplatia cestu do Európy. „Deti a mladí ľudia, ktorí sú indoktrinovaní a regrutovaní Islamským štátom, sú pre teroristov veľmi dôležití,“ píše sa v správe.

 

Po tom, čo sa deti dostanú do Európy, veľmi často zmiznú z opatrovateľského systému.

 

Utečenci cestujú do Európy cez Stredozemné more za 560 dolárov. Islamský štát ponúka túto cestu zadarmo pre tých, ktorí sa chcú k teroristickej skupine pridať. Dokonca im ponúkajú tisíc dolárov ako odmenu, keď sa k Islamskému štátu pridajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies