Ministerstvo zrušilo obstarávanie na informačný systém odpadov

NETKY.SK • 6 Február 2017, 17:11 • 2 min
Ministerstvo zrušilo obstarávanie na informačný systém odpadov

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia SR dnes zverejnilo oznámenie o zrušení verejného obstarávania na informačný systém odpadov z januára tohto roku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca rezortu Tomáš Ferenčák, ministerstvo urobilo toto rozhodnutie aj na základe podnetov z externého odborného prostredia precizovať podmienky verejného obstarávania na nový systém, ktorý na jednom mieste poskytne presné a rýchle informácie o odpadoch. Nové verejné obstarávanie envirorezort plánuje vyhlásiť do 15. februára.


"Zákon o verejnom obstarávaní neumožňuje meniť podmienky už vyhláseného verejného obstarávania. Z toho dôvodu sa ministerstvo rozhodlo aktuálne podmienky súťaže stiahnuť, vylepšiť ich a následne znovu vyhlásiť. Cieľom rezortu je, aby súťaž vygenerovala čo najefektívnejšie riešenie pre moderný, funkčný a maximálne osožný informačný systém odpadov na Slovensku," uviedol Ferenčák.

 

Na nových súťažných podmienkach ministerstvo podľa neho pracuje. "Počíta sa so zjednodušením účasti potenciálnych uchádzačov vo verejnom obstarávaní, čo v konečnom dôsledku umožní zapojiť sa do neho väčšiemu počtu. Zmenami ministerstvo plánuje znížiť aj predpokladanú hodnotu zákazky," dodal Ferenčák.


Informačný systém mal podľa rezortu poskytnúť komplexný prístup k údajom o vzniku a nakladaní s odpadom, o recyklačných a spaľovacích zariadeniach a o skládkach a zberných dvoroch pre štátnu správu, samosprávu, podnikateľov pôsobiacich v odpadovom hospodárstve a verejnosť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies