Zlatan zaznamenal 15 gólov v sezóne ako najstarší v Premier League

NETKY.SK • 6 Február 2017, 12:47 • 2 min
Zlatan zaznamenal 15 gólov v sezóne ako najstarší v Premier League

MANCHESTER - "Vek je iba číslo," vyhlásil vlani švédsky futbalový bombardér Zlatan Ibrahimovič a svoju teóriu podporil ďalším výnimočným úspechom.

slovakia

left justify in out

Vo veku 35 rokov a 125 dní sa v drese Manchestru United stal v nedeľu najstarším hráčom v histórii anglickej Premier League, ktorý strelil minimálne 15 ligových gólov v jednom ročníku, podotklo štatistické twitterové konto OptaJoe.

 

"Ibra" dosiahol míľnik prostredníctvom zásahu na pôde úradujúceho šampióna Leicestru City, United zvíťazili presvedčivo 3:0. Rodákovi z Malmö patrí v poradí kanonierov najvyššej anglickej dlhodobej súťaže druhé miesto vedno s Alexisom Sánchezom (FC Arsenal) a Diegom Costom (FC Chelsea), na líderskú pozíciu sa vyšvihol v sobotu štvorgólový Romelu Lukaku z FC Everton (16 gólov).

Ibrahimovič je prvý futbalista ManUtd s aspoň 20 trefami v jednej sezóne od roku 2013. Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu Miláno, FC Barcelona, AC Miláno a Paríža Saint-Germain strelil minimálne 20 gólov v desiatom ročníku v sérii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies