Chýbal nám aj kúsok športového šťastia, tvrdí tréner Galád

NETKY.SK • 16 Október 2012, 11:54 • 2 min
Chýbal nám aj kúsok športového šťastia, tvrdí tréner Galád

Chýbal nám aj kúsok športového šťastia, tvrdí tréner Galád - Futbal Zverenci Galáda nestačili na rovesníkov z Holandska, s ktorými v oboch stretnutiach prehrali dvakrát 0 2. Slovenskí futbalisti do 21 rokov síce nepostúpili na ME 2013 do Izraela, ale po p

slovakia

left justify in out

img

Zverenci Galáda nestačili na rovesníkov z Holandska, s ktorými v oboch stretnutiach prehrali dvakrát 0:2.

- Slovenskí futbalisti do 21 rokov síce nepostúpili na ME 2013 do Izraela, ale po prvý raz od roku 1999 sa kvalifikovali do baráže. 

Tam nestačili zverenci Ivana Galáda na rovesníkov z Holandska, s ktorými napriek sympatickým fázam v oboch stretnutiach prehrali dvakrát 0:2.

Mladí Slováci ťahali za kratší povraz v Senci aj Rotterdame, aj keď treba povedať, že šance na skórovanie mali doma aj vonku. Na NTC Senec mohli domáci vyhrávať už do polčasu 2:0, v Holandsku držali "oranjes" dlho na dištanc a Holúbekov priamy kop zaváňal gólom. V podstate tak odohrali dva podobné zápasy.

"Čím to je, že sme neefektívni? Sám neviem. Ak by som to vedel, tak sám nejaké šance premením. Možno rozdiel je v tom, že tie veľké tímy tie svoje šance premenia. Aj my však máme v tíme kvalitných hráčov, len možno nie všetci z nich mali svoje dni. To bola škoda. Niektorí, na ktorých sme sa spoliehali, svoju úlohu nesplnili a doplatili sme na to tak, že sme nepostúpili cez súpera, ktorý bol zdolateľný," povedal pre futbalsfz.sk kapitán dvadsaťjednotky Filip Kiss. 

Naposledy hrala slovenská dvadsaťjednotka v baráži v roku 1999, kedy vyradila ruskú zbornú. Zverenci vtedajšieho kouča Dušana Radolského sa tak kvalifikovali na "domáci" európsky šampionát a odtiaľ cez štvrté miesto aj na OH 2000 do Sydney. 

"Ja som pred barážovým dvojzápasom povedal, že budeme hrať dobre. A to sa nám v určitých fázach oboch zápasov podarilo. Stojím si za tým, že títo hráči vedia dobre, napokon v Holandsku to bol náš 22. zápas. Myslím, že majú pred sebou dobrú budúcnosť. Nechcem, aby to vyznelo ako fráza. Ukázali sme to, čo nás môže zdobiť. Dobrá organizácia hry, dobrá hra hlavne smerom dopredu, presingové veci... Stál proti nám však veľmi silný súper a navyše v dôležitých momentoch nám chýbal kúsok športového šťastia," povedal tréner Galád: "Som smutný z toho, že sme boli krok od finálového turnaja. Pre mňa však bolo neuveriteľným zážitkom pracovať s takými talentovanými hráčmi, s ich túžbami, ktoré mali pred zápasmi. Dali do toho všetko. Ako som už povedal, najmä v prvých 45 minútach oboch stretnutí ukázali dobrý herný prejav."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies