Strasser bol senzáciou v paralelných pretekoch, splnil proroctvo Neureuthera

NETKY.SK • 1 Február 2017, 12:18 • 2 min
Strasser bol senzáciou v paralelných pretekoch, splnil proroctvo Neureuthera

ŠTOKHOLM - Keď sa Nemec Linus Strasser dozvedel, že v paralelnom slalome v Štokholme nahradí jedného z favoritov Felixa Neureuthera, ktorého zradilo koleno, potešil sa. Do atraktívnych vyraďovacích pretekov vstupoval z 22. priečky v hodnotení slalomu vo Svetovom pohári a so žiadnym pódiovým umiestnením v doterajšej kariére. K piatemu miestu zo Schladmingu spred dvoch rokov však v Štokholme senzačne pridal víťazstvo.

slovakia

left justify in out

"Choď do toho a ukáž, čo v tebe je. Využi svoju šancu a zdolaj všetkých," odkázal Strasserovi jeho slávnejší krajan Neureuther. Strasser to splnil do bodky. Jeho obeťami v atraktívnej slalomovej vyraďovačke sa postupne stali nórsky favorit Henrik Kristoffersen, Talian Stefano Gross, Švéd Mattias Hargin a napokon aj Francúz Alexis Pinturault. Všetko oveľa renomovanejšie slalomové mená než je to jeho. Odmenou mu bola hlavná prémia 47 000 eur a miesto v nemeckom tíme pre blížiace sa majstrovstvá sveta v Sankt Moritzi.


"Všetko sa to zbehlo náramne rýchlo. Ani som si nestihol vydýchnuť a už vedľa mňa stál vo finále Pinturault. Bol to úžasný pocit. Práve vtedy som si uvedomil, že to môžem aj celé vyhrať. A že sa mi podarí naplniť Felixove slová? Predtým by som na to reálne ani len nepomyslel," uviedol Strasser.


Zatiaľ čo 24-ročný Nemec senzačne vypálil rybník favoritom, o tri roky mladšia Američanka Mikaela Shiffrinová pridala do čoraz bohatšej zbierky úspechov 28. triumf v pretekoch SP a štyridsiate pódiové umiestnenie. V paralelných slalomových pretekoch sa z víťazstva tešila vôbec po prvý raz. Vo finále dvoch najlepších protagonistiek súčasného slalomu sa Slovenke Veronike Velez-Zuzulovej revanšovala za štvrťfinálovú prehru z Mníchova 2013, keď Velez-Zuzulová ovládla celé preteky.


"Boli to parádne preteky a veľká šou. Dobre sme počuli, ako fanúšikovia kričia, myslím si, že sme si to všetky poriadne užili," uviedla spokojná Shiffrinová. Na otázku, ako je možné, že v rozpätí niekoľkých dní dokázala útočiť na stupne víťaziek v super G v Cortine d´Ampezzo a zároveň vyhrať paralelný slalom v Štokholme, odpovedala. "V tréningu som sa venovala obom disciplínam. Podmienky v Cortine pre super G boli ideálne a ja som to využila na štvrté miesto. V Štokholme som si ráno pred pretekmi zatrénovala a povedala si, že pôjdem na to. Prišla som sem s nejakým cieľom a v konečnom dôsledku som ho aj prekročila."


Shiffrinová je nielen už takmer istou víťazkou slalomového hodnotenia Svetového pohára (pred Velez-Zuzulovou má k dobru 145 bodov), ale aj najvážnejšou adeptkou na celkový triumf v bojoch o veľký glóbus. Pred svojou najväčšou rivalkou, švajčiarskou obhajkyňou Larou Gutovou, má náskok 180 bodov. Do konca ženskej sezóny SP zostáva odjazdiť 11 pretekov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies