McDonald's plánuje tento rok otvoriť v Rusku aspoň 50 nových reštaurácií

NETKY.SK • 31 Január 2017, 14:28 • 2 min
McDonald's plánuje tento rok otvoriť v Rusku aspoň 50 nových reštaurácií

MOSKVA - Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald's plánuje tento rok otvoriť v Rusku viac než 50 nových reštaurácií. Zároveň očakáva, že podpíše aj viacero franšízových zmlúv s cieľom expandovať v regiónoch, v ktorých už pôsobí, ako aj v nových. Uviedol to dnes šéf ruskej divízie spoločnosti McDonald's Russia Chamzat Chasbulatov.

slovakia

left justify in out

Ako dodal, v minulom roku otvoril McDonald's v Rusku 73 reštaurácií, viac než spoločnosť pôvodne predpokladala. Z nich 65 prevádzkuje v rámci svojho vlastníctva. Plánovaných vyše 50 na tento rok ale podľa Chasbulatova neznamená, že spoločnosť sa rozhodla tempo otvárania nových prevádzok do budúcnosti spomaliť. Firma sa chce viac zamerať na program franšíz.

 

Zároveň dodal, že McDonald's plánuje zvyšovať podiel miestnych dodávateľov na celkovom počte s tým, že do konca roka by mali tvoriť takmer 100 %. V súčasnosti tvoria ruskí dodávatelia približne 85 % z celkového počtu dodávateľov firmy McDonald's. Od tohto kroku si spoločnosť sľubuje, že v neskoršom období bude jej biznis menej ovplyvňovaný výkyvmi vo výmenných kurzoch a akýmikoľvek dovoznými obmedzeniami.

 

V roku 2014 zaviedlo Rusko embargo na dovoz viacerých potravín a agrokomodít zo západných krajín. Bola to odpoveď na politické a ekonomické sankcie Západu voči Moskve za anexiu polostrova Krym a aktivity Ruska v súvislosti s konfliktom na východe Ukrajiny. Odvetný krok Moskvy najviac potešil ruský agrosektor. Embargo, ktoré je naďalej v platnosti, totiž zvýšilo ceny a podporilo tak domácich farmárov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies