Andreas Žampa postúpil do 2. kola nedeľňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára

NETKY.SK • 29 Január 2017, 11:54 • 2 min
Andreas Žampa postúpil do 2. kola nedeľňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára

GARMICH-PARTENKIRCHEN - Slovenský lyžiar Andreas Žampa postúpil do 2. kola nedeľňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

V nemeckom Garmisch-Partenkirchene dosiahol so štartovým číslom 41 v prvom kole 24. čas, keď na lídra Francúza Alexisa Pinturaulta stratil 2,72 sekundy. Mladší z bratov Žampovcov tak zabojuje o ďalšie "obrákové" body, v prebiehajúcej sezóne už bodoval za 22. miesto vo Val d`Isere a 21. priečku v Adelbodene.

 

Na čele sa po 1. kole usadil Pinturault, ktorý viedol s tesným náskokom deviatich stotín sekundy pred lídrom SP Marcelom Hirscherom z Rakúska. Tretí bol prekvapujúco Švéd Matts Olsson (+0,45 s.). Do jednej sekundy sa ešte zmestili nemeckí reprezentanti Felix Neureuther (+0,50) a Stefan Luitz (+0,96).

 

Druhé kolo, ktoré je na programe od 13.15 h, tak sľubovalo dramatický súboj medzi prvými dvoma mužmi priebežného poradia technicky najnáročnejšej alpskej disciplíny. Vedúci Hirscher (433 b.) mal pred siedmym obrovským slalomom sezóny 44-bodový náskok pred druhým Pinturaultom (389).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies