Pozostatky Judy Garland prevezú do Hollywoodu

NETKY.SK • 27 Január 2017, 12:21 • 2 min
Pozostatky Judy Garland prevezú do Hollywoodu

BRATISLAVA - Pozostatky americkej herečky Judy Garland uložia na Hollywood Forever Cemetery v Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Legendárnu rodáčku z Grand Rapids v Minnesote pochovali v roku 1969 v New Yorku, kde však podľa rodiny nie je dostatok miesta na pochovanie detí a vnúčat herečky. Preto za miesto jej večného odpočinku teraz zvolili spomínaný cintorín, na ktorom sú pochovaní napríklad aj George Harrison, Cecil B. DeMille, Fay Wray alebo Johnny Ramone a Dee Dee Ramone z kapely The Ramones.

 

 

Judy Garland, vlastným menom Frances Ethel Gumm, odštartovala hereckú kariéru už ako dieťa. Preslávila sa filmom Čarodejník z krajiny Oz (1939), za účinkovanie v ktorom jej udelili špeciálneho Oscara pre detských hercov a herečky. Okrem toho si zahrala napríklad v snímkach Veľkonočná paráda (1948), Zrodila sa hviezda (1954) či Norimberský proces (1961). V 50. a 60. rokoch dosiahla výrazný úspech ako koncertná speváčka v londýnskom Palladiu a newyorskej Carnegie Hall. Za album Judy at Carnegie Hall (1961) dostala dve ceny Grammy. Zomrela v júni 1969 vo veku 47 rokov na predávkovanie barbiturátmi. Jej dcérou je herečka a speváčka Liza Minnelli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies