Záchranári vyťahujú už len mŕtve telá: Počet obetí lavíny v zasypanom hoteli stúpol na 24

NETKY.SK • 25 Január 2017, 11:06 • 2 min
Záchranári vyťahujú už len mŕtve telá: Počet obetí lavíny v zasypanom hoteli stúpol na 24

PENNE - Talianski záchranári vytiahli dnes ďalšie telá z ruín hotela Rigopiano, ktorý minulý týždeň zasypala lavína. Nálezom ženského tela sa počet obetí zvýšil na 24, uviedli talianske úrady. Za nezvestných je teraz považovaných päť ľudí.

slovakia

left justify in out

Dosiaľ sa podarilo zachrániť 11 ľudí vrátane štyroch detí. Záchranári si nemyslia, že je v troskách hotela ešte niekto nažive.

 

Pri lavíne, ktorá zasiahla luxusný horský hotel v horách regiónu Abruzzo v noci na štvrtok, sa podľa oznámenia masa približne 120.000 ton snehu pohybovala rýchlosťou 50-100 kilometrov za hodinu.

 

 

 

Záchranári využívajú po pátraní po nezvestných aj psov a zariadenie schopné zachytiť signály mobilných telefónov pod tonami trosiek. Predstaviteľka civilnej ochrany Immacolata Postiglioneová označila ich práce za "chirurgické zákroky", pri ktorých chcú zabrániť ďalšiemu zrúteniu toho, čo z hotela ostalo.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies