Nikki Haleyová zložila prísahu ako veľvyslankyňa USA pri OSN

NETKY.SK • 25 Január 2017, 17:23 • 2 min
Nikki Haleyová zložila prísahu ako veľvyslankyňa USA pri OSN

WASHINGTON - Bývalá republikánska guvernérka amerického štátu Južná Karolína Nikki Haleyová zložila dnes prísahu ako veľvyslankyňa USA pri OSN. Bude tak reprezentovať administratívu prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Haleyová zložila prísahu pred viceprezidentom Mikeom Penceom. Senát v utorok neskoro večer hlasoval v prospech jej nominácie na post ambasádorky, hoci má značný nedostatok skúseností v zahraničnej politike.

 

Počas schvaľovacieho híringu v senátnom výbore dcéra indických prisťahovalcov narodená v Južnej Karolíne vyhlásila, že podporuje Trumpovu výzvu presťahovať veľvyslanectvo USA v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzalema.

 

Zaujala však tvrdší postoj proti Rusku než Trump, pričom uviedla, že podľa jej názoru sa Moskve práve teraz nedá veriť.

 

Táto dcéra indických imigrantov nahradí vo funkcii Samanthu Powerovú, a to napriek tomu, že nemá nijaké formálne diplomatické skúsenosti. Haleyová je jednou z mála žien a zástupcov menšín, ktorých si Trump vybral do svojho kabinetu.

 

Haleyová odstúpila z úradu guvernérky Južnej Karolíny len niekoľko okamihov po utorkovom hlasovaní Senátu. Nahradil ju viceguvernér Henry McMaster.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies