V Turecku zatkli muža podozrivého z útoku na sídla polície a vládnej strany AKP

NETKY.SK • 23 Január 2017, 20:25 • 2 min
V Turecku zatkli muža podozrivého z útoku na sídla polície a vládnej strany AKP

ISTANBUL - Turecká polícia zatkla dnes ľavicového extrémistu podozrivého v prípade dvoch nedávnych útokov v Istanbule. Terčom prvého z nich bolo policajné riaditeľstvo a druhý bol namierený proti kanceláriám vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP).

slovakia

left justify in out

Denník Hürriyet informoval, že v súvislosti s týmito incidentmi zatkli člena zakázanej ultraľavicovej organizácie Revolučná ľudová oslobodenecká strana-Front (DHKP-C).

 

Druhý podozrivý mal podľa správy tohto denníka zomrieť cez víkend v prestrelke s políciou v provincii Tekirdag v západnom Turecku.

 

Na policajné riaditeľstvo v Istanbule vystrelili v piatok neznámi extrémisti raketometom, budovu však strela nezasiahla. Iba o dve hodiny neskôr niekto plameňometom útočil na kancelárie vládnej strany prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Pri ani jednom z týchto činov sa nikto nezranil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies