Rozhovory o Sýrii v Astane by mali trvať niekoľko dní

NETKY.SK • 19 Január 2017, 19:35 • 2 min
Rozhovory o Sýrii v Astane by mali trvať niekoľko dní

MOSKVA - Rozhovory o Sýrii v kazašskej metropole Astana, avizované od budúceho pondelka, budú podľa Ruska trvať niekoľko dní. Na stretnutí medzi delegáciou sýrskej vlády a predstaviteľmi opozičných skupín nebude Moskva zastúpená na ministerskej úrovni, ale na úrovni expertov. Uviedla to dnes hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nie je plánované viesť rozhovory v Astane len jeden deň. Plánovaných je niekoľko dní," povedala hovorkyňa.

 

Rozhovory v Kazachstane sa konajú z iniciatívy Ruska, Turecka a Iránu. Ruská agentúra Interfax z Damasku uviedla, že vládnu delegáciu by mal viesť sýrsky veľvyslanec pri OSN Bašár Džaafarí. Jej členmi budú tiež sýrsky veľvyslanec v Rusku a zástupcovia prezidentskej kancelárie, rezortu diplomacie, ministerstva obrany a tajnej služby.

 

Džaafarí je aj hlavným sýrskym vyjednávačom na prerušených mierových rozhovoroch konaných pod záštitou OSN v Ženeve. Námestník ruského ministra zahraničných vecí Michail Bogdanov vyjadril nádej, že ženevské rokovania budú pokračovať podľa plánu 8. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies