Los Angeles vytiahlo do boja o usporiadanie OH 2024 veľmi silný tromf

NETKY.SK • 17 Január 2017, 11:45 • 2 min
Los Angeles vytiahlo do boja o usporiadanie OH 2024 veľmi silný tromf

Los Angeles - Los Angeles vytiahlo do boja o usporiadanie OH 2024 silný tromf. Predstavitelia kandidatúry kalifornskej metropoly plánujú využiť ako dejisko otváracieho ceremoniálu hier nový štadión v Inglewoode, ktorý sa popri modernom dizajne bude už čoskoro môcť pýšiť najmä výhodnou polohou.

slovakia

left justify in out

Ultramoderný stánok s kapacitou 100.000 miest, ktorý by mali oficiálne skolaudovať v roku 2019, sa nachádza len niekoľko kilometrov od centra mesta a neďaleko medzinárodného letiska. Na športové účely ho budú využívať oba miestne profitímy americkej NFL - Rams a Chargers. V roku 2021 sa na ňom uskutoční najsledovanejšie športové podujatie v krajine - prestížny Superbowl.

 

Druhým hlavným dejiskom OH 2024 by mal byť "historický" futbalový stánok Memorial Coliseum, na ktorom sa už v rokoch 1932 a 1984 konali olympijské hry. Organizátori počítajú s tým, že okrem atletických súťaží sa na ňom 4. augusta uskutoční záverečný ceremoniál.

Okrem Los Angeles sa o usporiadanie OH 2024 usilujú Budapešť a Paríž. Meno víťaznej kandidatúry oznámi Medzinárodný olympijský výbor (MOV) 13. septembra tohto roka v Lime.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies