Hurikán Sandy, ktorý sa blíži k USA tlačí ceny ropy dole

NETKY.SK • 29 Október 2012, 09:02 • 2 min
Hurikán Sandy, ktorý sa blíži k USA tlačí ceny ropy dole

Hurikán Sandy, ktorý sa blíži k USA tlačí ceny ropy dole - Svet Meteorológovia predpokladajú, že mohutný búrkový systém hroziaci záplavami a rozsiahlymi výpadkami dodávok elektrickej energie by mohol zasiahnuť husto obývané východné pobrežie USA. Ceny rop

slovakia

left justify in out

img

Meteorológovia predpokladajú, že mohutný búrkový systém hroziaci záplavami a rozsiahlymi výpadkami dodávok elektrickej energie by mohol zasiahnuť husto obývané východné pobrežie USA.

Ceny ropy dnes zaznamenali mierny pokles po tom, ako sa trhy začali obávať zníženia dopytu na husto obývanom východnom pobreží USA v dôsledku blížiaceho sa hurikánu Sandy.

Meteorológovia predpokladajú, že mohutný búrkový systém hroziaci záplavami a rozsiahlymi výpadkami dodávok elektrickej energie by mohol zasiahnuť husto obývané východné pobrežie USA, od Washingtonu po Boston, dnes vo večerných hodinách. "Počítame s mimoriadne zlým počasím, a to nie je dobré pre dopyt na trhu," povedal analytik Carl Larry.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri klesla do 7.17 h SEČ o 31 centov na 85,97 USD (66,60 eura) za barel (159 litrov). Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, zaznamenala pokles o 40 centov na 109,15 USD/barel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies