V Rusku chcú zakázať fajčenie ľuďom narodeným po roku 2015, návrh podporuje aj Putin

NETKY.SK • 13 Január 2017, 06:15 • 2 min
V Rusku chcú zakázať fajčenie ľuďom narodeným po roku 2015, návrh podporuje aj Putin

MOSKVA – Vlády sa všemožne snažia odradiť ľudí od cigariet. Zvyšujú ceny, na krabičky dávajú varovné nápisy a obrázky, avšak nič nepomáha a ľudia sú stále závislí od cigariet. Rusko však chystá jeden radikálny krok a podporuje ho aj prezident Vladimír Putin.

slovakia

left justify in out

Poslanci z Ruskej komunistickej strany predložili do ruskej Dumy návrh zákona, ktorý by zakazoval predať cigarety osobám narodeným po roku 2015. Tento na prvý pohľad nenápadný a neúčinný zákon by na začiatku nemal žiaden vplyv, pretože deti narodené v roku 2015 majú nanajvýš dva roky, avšak očakáva sa, že by ľudia v Rusku úplne prestali fajčiť v roku 2050.

 

img

 

Tento návrh chce zabrániť vysokému úmrtiu fajčiarov v Rusku. Každoročne tam zomrie takmer 400-tisíc ľudí na choroby, ktoré sú priamo alebo nepriamo spôsobené fajčením. Zákon údajne podporuje aj ruský prezident Vladimír Putin. To znamená, že zákon má veľkú šancu uspieť. Napriek tomu si však prijatie takéhoto zákona vyžaduje dlhé rokovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies