Trump prirovnal únik kompromitujúcich materiálov z tajných služieb k praktikám nacizmu

NETKY.SK • 11 Január 2017, 18:01 • 2 min
Trump prirovnal únik kompromitujúcich materiálov z tajných služieb k praktikám nacizmu

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump skritizoval dnes americké tajné služby za únik nepodložených informácií o tom, že Rusko o ňom zbieralo kompromitujúce materiály osobného i finančného charakteru.

slovakia

left justify in out

Trump na sociálnej sieti Twitter napísal, že "(americké) tajné služby nikdy nemali dovoliť, aby tieto lživé správy prenikli na verejnosť". "To bola posledná kvapka. Žijeme snáď v nacistickom Nemecku?" napísal v poslednom zo série dnešných príspevkov na Twitteri, ktorými zmienené správy odsúdil.

 

Trump tiež okrem iného napísal: "Rusko sa na mňa nikdy nepokúsilo naliehať. S Ruskom nemám nič spoločné - nijaké obchodné dohody, pôžičky, vôbec nič!"

 

Zverejnené správy označil za nepodložené a zaplatené jeho politickými súpermi, pričom v svojich príspevkoch na Twitteri zopakoval stanovisko Moskvy, podľa ktorej ide o úplný výmysel. "Voľby som hladko vyhral... nečestní súperi sa však napriek tomu snažia znižovať význam nášho víťazstva lživými správami. Žalostná situácia!" dodal v inom príspevku.

 

Viaceré americké média v utorok večer informovali, že dosluhujúci prezident Barack Obama i Trump dostali minulý týždeň spolu so správou o počítačových útokoch na USA aj zatiaľ nepotvrdené dokumenty o tom, že "ruskí agenti" údajne majú informácie osobného i finančného charakteru, ktoré kompromitujú nového prezidenta USA.

 

Spravodajský portál BuzzFeed následne zverejnil 35-stranový dokument, ktorý údajne poslúžil ako podklad pre správu tajných služieb. Dôveryhodnosť dokumentu však spochybnila aj platforma WikiLeaks, podľa ktorej tento materiál nie je správou rozviedky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies