Izraelská polícia zatkla deväť podozrivých v prípade útoku kamiónom na vojakov

NETKY.SK • 9 Január 2017, 11:40 • 2 min
Izraelská polícia zatkla deväť podozrivých v prípade útoku kamiónom na vojakov

JERUZALEM - Izraelská polícia zadržala deväť podozrivých v súvislosti s víkendovým útokom kamiónom v Jeruzaleme. Oznámili to dnes izraelské bezpečnostné zložky.

slovakia

left justify in out

Medzi zadržanými sú aj rodinní príslušníci Palestínčana, ktorý v nedeľu kamiónom vrazil do skupiny izraelských vojakov; štyria z nich zahynuli.

 

Polícia zadržala spolu päť príbuzných útočníka z palestínskeho predmestia východného Jeruzalema Džabal Mukabir, odkiaľ pochádzal aj samotný páchateľ útoku, 28-ročný Fádí Kanbar.

Táto palestínska štvrť susedí so židovskou štvrťou Armon ha-Naciv (známou aj ako Východný Talpijot), kde sa odohral útok. Polícia dnes pomocou betónových panelov zahradila vstupné cesty do tejto štvrte a kontrolovala všetky odchádzajúce vozidlá.

 

Palestínski extrémisti v noci nadnes ostreľovali príslušníkov izraelských bezpečnostných zložiek rozmiestnených na kontrolných stanovištiach v okolí zmienenej štvrte, uviedla v správe polícia.

Izraelský denník Jediot achronot zverejnil v nedeľu na svojej webovej stránke videozáznam útoku vo východnom Jeruzaleme, počas ktorého prišli o život najmenej štyria mladí izraelskí vojaci. Ďalších najmenej 13 ľudí bolo pri útoku zranených. Stav viacerých z nich je kritický.

 

Zo záznamu vyplýva, že vodič kamiónu vo veľkej rýchlosti zámerne zišiel z cesty a narazil do skupiny ľudí - vojakov -, práve vystupujúcich z autobusu. Následne sa auto na priľahlej ceste niekoľkokrát otočilo okolo svojej osi a potom ešte raz zacúvalo na miesto, kde po prvom nájazde zostali ležať mŕtvi a zranení. Páchateľa zastrelili na mieste činu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies