Hütterová je už po operácii, čaká ju niekoľkomesačná pauza

NETKY.SK • 5 Január 2017, 16:42 • 2 min
Hütterová je už po operácii, čaká ju niekoľkomesačná pauza

Innsbruck - Rakúska lyžiarka Cornelia Hütterová absolvovala úspešnú operáciu a čaká ju asi osemmesačná pauza. Dvadsaťštyriročná špecialistka na zjazd a super-G si roztrhla krížny väz a poškodila meniskus v pravom kolene po páde počas stredajšieho tréningu v Saalbachu.

slovakia

left justify in out

"Počas jeden a polhodinového zákroku prebehla rekonštrukcia krížneho väzu a zošitie laterálneho i mediálneho menisku. Tréningová a pretekárska pauza bude trvať asi osem mesiacov. Dnes sme už začali aj s prvými fyzioterapeutickými procedúrami," povedal v tlačovej správe Rakúskeho lyžiarskeho zväzu lekár tímu Christian Hoser.

 

Hütterová bola po zákroku optimistická. "Všetko prebiehalo dobre, ani v noci som necítila bolesti a mohla som pokojne spať. Pozerám sa dopredu, je to pre mňa nová situácia, ale zvládnem túto výzvu. Množstvo správ cez sociálne siete mi dalo veľa síl a motiváciu na nadchádzajúce mesiace," povedala.

 

Doteraz v kariére vyhrala jedny preteky SP (super-G v švajčiarskom Lenzerheide, marec 2016), desaťkrát stála na pódiu. Jej najlepším výsledkom v aktuálnej sezóne bolo druhé miesto z decembrového zjazdu vo francúzskom Val-d'Isere.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies