KDH pôjde v novom roku medzi ľudí, bude im vysvetľovať svoj program

NETKY.SK • 5 Január 2017, 12:41 • 2 min
KDH pôjde v novom roku medzi ľudí, bude im vysvetľovať svoj program

BRATISLAVA - Hoci parlamentné voľby by mali byť až v roku 2020, KDH sa už v toto roku chystá do regiónov medzi ľudí, aby im vysvetľovalo svoj program Nový November. Predseda KDH Alojz Hlina verí, že program ľudí osloví.

slovakia

left justify in out

Prioritou je rodina. "Podpora rodiny, tam neuhneme ani o milimeter. Aj veci týkajúce sa dôchodkového systému, podpory starých ľudí, máme opatrenia sociálnej polície, čo teraz Kaliňák zrazu ohlasuje. My to navrhujeme dlho, čiže sociálna polícia, ktorá bude kontrolovať aj zneužívanie sociálnych dávok," zdôraznil.

 

Za kľúčové označil aj prorodinné opatrenia ako firemné škôlky, zníženie veku odchodu do dôchodku, ak žena mala deti. "V dôchodkovom systéme chceme mať DVD, teda dobre vychované dieťa," doplnil. Hnutie sa podľa neho musí sústrediť skôr na to, či majú rodiny čo jesť, a nie im nazerať do spální, ako tomu bolo v minulosti.

 

"Ambíciou politickej strany by nemalo byť pozerať ľuďom do spálne. A keď už sa chce pozvať do rodiny, mala by, obrazne povedané, pozerať do hrnca a chladničky. V tomto sa meníme, že sa treba pozerať na to, čo majú ľudia v chladničke. Prioritou je pre nás aj poľnohospodárstvo, naše zdravé potraviny," vysvetlil Hlina. Pre KDH však naďalej zostáva prioritou aj ochrana života či manželstva. "A dokonca aj kresťanstva ako civilizačného základu Európy," doplnil šéf kresťanských demokratov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies