Bývalý spevák Iron Maiden Blaze Bayley vydá sólový album

NETKY.SK • 5 Január 2017, 12:20 • 2 min
Bývalý spevák Iron Maiden Blaze Bayley vydá sólový album

BRATSILAVA - Anglický spevák Blaze Bayley plánuje vydať sólový album Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II). Novinka by sa mala dostať na trh 3. marca. Muzikant o tom informoval prostredníctvom oficiálneho profilu na sociálnej sieti Facebook.

slovakia

left justify in out

Niekdajší spevák kapely Iron Maiden plánuje podporiť nahrávku na svetovom turné, v rámci ktorého sa predstaví napríklad aj 28. apríla v bratislavskom Rock Café, ale tiež vo Viedni, Brne, Plzni či poľských mestách Vroclav, Tychy, Stalowa Wola a Olsztyn. Na šnúre ho bude sprevádzať kapela Absolva v zložení Chris Appleton (gitara), Martin McNee (bicie) a Karl Schramm (basgitara). Formácia sa podieľala aj na nahrávaní očakávaného albumu, na ktorom tiež spolupracovali Luke Appleton, Michelle Sciarrotta, Jo Robinson, Mel Adams, Liz Owen, Thomas Zwijsen, Anne Bakker, Corvin Bahn, Aine Brewer a Rob Toogood. Päťdesiattriročný Bayley nahrával Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II) vlani od októbra do decembra v Robannas Studios v rodnom Birminghame. S produkciou mu pomohol Chris Appleton. O mix sa postaral Miguel Seco, o mastering zas Ade Emsley. Album bude obsahovať desať skladieb, prvý singel plánuje hudobník zverejniť začiatkom februára spolu s videoklipom.

 

 

Blaze Bayley pôsobí v kapele Wolfsbane, s ktorou vydal albumy Live Fast, Die Fast: Wicked Tales Of Booze, Birds And Bad Language (1989), Down Fall The Good Guys (1991), Wolfsbane (1994) a Wolfsbane Save The World (2012). V období 1994 až 1999 bol spevákom spomínanej skupiny Iron Maiden, s ktorou nahral štúdiovky The X Factor (1995) a Virtual XI (1998). V rámci projektu Blaze ponúkol nahrávky Silicon Messiah (2000), Tenth Dimension (2002) a Blood & Belief (2004). Pod menom Blaze Bayley vydal albumy The Man Who Would Not Die (2008), Promise And Terror (2010), The King Of Metal (2012) a Infinite Entanglement (2016).


Tracklist albumu Blaze Bayley - Endure And Survive (Infinite Entanglement Part II):

 

01 Endure And Survive
02 Escape Velocity
03 Blood
04 Eating Lies
05 Destroyer
06 Dawn Of The Dead Son
07 Remember
08 Fight Back
09 The World Is Turning The Wrong Way
10 Together We Can Move The Sun

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies