Mladík Kovalík senzačne vyradil Čiliča a postúpil do štvrťfinále v Chennai

NETKY.SK • 4 Január 2017, 16:13 • 2 min
Mladík Kovalík senzačne vyradil Čiliča a postúpil do štvrťfinále v Chennai

CHENNAI - Slovenský tenista Jozef Kovalík sa v 2. kole dvojhry na hardovom turnaji ATP v indickom Chennai postaral o veľkú senzáciu. V pozícii kvalifikanta vyradil najvyššie nasadeného dvojnásobného šampióna Chorváta Marina Čiliča po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 7:6 (5), 5:7, 7:5.

slovakia

left justify in out

Pri prvej konfrontácii s hráčom Top ten získal najcennejší skalp v doterajšej kariére. Čilič je aktuálna svetová osmička a víťaz grandslamového US Open z roku 2014. V dueli o postup do prvého semifinále na ATP Tour nastúpi Kovalík proti mladému Rusovi Daniilovi Medvedevovi.

 

Slovenský daviscupový reprezentant sa nezľakol súpera zvučného mena a od začiatku zápasu držal s Čiličom krok. V tajbrejku po dvojchybe síce prehrával 2:3, no od stavu 3:4 získal štyri body za sebou a prvý set sa stal jeho korisťou. V druhom dejstve si Chorvát po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:1. Kovalík nezložil zbrane, v ďalších minútach vyrovnal na 4:4, no v koncovke mal vďaka brejku v dvanástom geme navrch Čilič. V treťom sete Kovalík za stavu 5:5 prelomil súperovo podanie a pri vlastnom servise premenil hneď prvý mečbal. Predtým odvrátil tri brejkbaly. V Chennai má už istú prémiu 12.970 dolárov a 57 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

 

dvojhra - 2. kolo:

Jozef KOVALÍK (SR) - Marin Čilič (1-Chor.) 7:6 (5), 5:7, 7:5

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies