Bavorsko chce penalizovať spolkové krajiny, ak nevyhostia zamietnutých azylantov

NETKY.SK • 30 December 2016, 07:09 • 2 min
Bavorsko chce penalizovať spolkové krajiny, ak nevyhostia zamietnutých azylantov

BERLÍN - Konzervatívny bavorský minister vnútra Joachim Herrmann dnes vyzval na penalizáciu spolkových krajín Nemecka za to, že deportujú príliš málo zamietnutých žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Ak spolkové krajiny odmietajú deportácie, potom by "spolková vláda mala zvážiť, či nepodmieniť svoju finančnú podporu krajinám za prijatie utečencov tým, ako sa podieľajú na repatriácii odmietnutých žiadateľov o azyl, dokonca aj do Afganistanu," povedal Herrmann pre tlačovú agentúru DPA.

 

Deportácie neúspešných azylantov sa stali veľkou témou v nemeckej debate o utečencoch po tom, ako úrady prakticky nereagovali na rozhodnutie deportovať 24-ročného Tunisana Aniho Amriho, hlavného podozrivého v smrtiacom útoku na vianočných trhoch v Berlíne.

 

Bavorský minister zdôraznil, že nie je možné, aby iba časť spolkových krajín prevzala na seba zodpovednosť a ďalšie spolkové krajiny ju odmietli.

 

Herrmannove slová sú v súlade s dokumentom, ktorý bude na budúci mesiac predložený na konferencii jeho konzervatívnej Kresťansko-sociálnej únie Bavorska (CSU), ktorá je spojencom Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) kancelárky Angely Merkelovej.

 

Bavorsko tento rok vyhostilo podľa jeho ministerstva vnútra zatiaľ 3211 migrantov do ich vlastí. Ďalších 11.700 migrantov sa dobrovoľne vrátilo do krajiny svojho pôvodu aby neriskovalo dôsledky deportácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies