Silné sneženie skomplikovalo dopravu na juhu Grécka

NETKY.SK • 29 December 2016, 11:43 • 2 min
Silné sneženie skomplikovalo dopravu na juhu Grécka

ATÉNY - Husté sneženie predpovedané meteorológmi spôsobilo dnes značné dopravné problémy v južnom Grécku. Postihlo všetky regióny v okolí hlavného mesta Atény a na Peloponézskom polostrove, informovala grécka verejnoprávna televízia ERT.

slovakia

left justify in out

Egejské more bičoval silný vietor. Dočasne bola uzatvorená diaľnica spájajúca Atény so severne ležiacim mestom Lamia, na ktorej uviazli kamióny.

 

V centre Atén ležala skoro ráno tenká vrstva snehu a teplota sa pohybovala okolo bodu mrazu. Aténska mestská železnica prerušila na dve a pol hodiny prevádzku v severnej časti siete svojich liniek.

 

Problémy boli hlásené aj z Peloponézu. Na niekoľko hodín musela byť v hornatej oblasti regiónu Arkádia uzatvorená diaľnica vedúca z Atén na juh Grécka.

 

Snežilo aj v horách na Kréte v okolí miest Chania a Iraklion.

 

Sneženie potešilo deti, pričom tie najmladšie videli sneh prvýkrát vo svojom živote. V južnom Grécku sneží zriedka a sneh sa tam zvyčajne udrží len niekoľko hodín.

 

Súčasné nepriaznivé počasie má podľa meteorológov trvať až do soboty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies