FOTO Rusko je pobúrené: Časopis Charlie Hebdo si robí žarty z tragédie Alexandrovovcov

NETKY.SK • 29 December 2016, 11:25 • 2 min
FOTO Rusko je pobúrené: Časopis Charlie Hebdo si robí žarty z tragédie Alexandrovovcov

MOSKVA - Velenie ruských ozbrojených síl dnes ostro odsúdilo francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo za uverejnenie karikatúr s témou havárie ruského lietadla Tu-154 s 92 ľuďmi na palube, ktoré sa v nedeľu zrútilo do Čierneho mora.

slovakia

left justify in out

Hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov označil karikatúry uverejnené v Charlie Hebdo za "výkaly", pričom dodal, že "pre normálneho človeka je ponižujúce takémuto ťažkopádnemu svinstvu čo i len venovať pozornosť".

Lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154 smerovalo na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja. Nehodu nikto neprežil.

 

Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov ruského svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci.

 

Jedna z karikatúr z dielne Charlie Hebdo zobrazuje speváka v padajúcom lietadle kričiaceho "aaaa". Pod obrázkom je text: "Repertoár zboru Červenej armády sa rozširuje." Druhá karikatúra vyjadruje sardonické poľutovanie nad tým, že na palube havarovaného lietadla nebol aj ruský prezident Vladimir Putin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies