Na auto argentínskeho prezidenta zaútočil zúrivý dav, kameňmi rozbili okná

NETKY.SK • 28 December 2016, 18:01 • 2 min
Na auto argentínskeho prezidenta zaútočil zúrivý dav, kameňmi rozbili okná

BUENOS AIRES - Na auto s argentínskym prezidentom Mauriciom Macrim zaútočili dnes protestujúci vyzbrojení kameňmi, ktorí na vozidle rozbili dve okná. Prezident pri útoku neutrpel zranenia, informovala jeho kancelária.

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia sa na útoku podieľalo asi desať ľudí. Na Macriho zaútočili, keď cestoval na slávnostné otvorenie turistického informačného centra v juhoargentínskej osade Villa Traful. Tá leží v najstaršom argentínskom národnom parku Nahuel Huapi na úpätí patagónskych Ánd, 1600 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Buenos Aires.

 

Vyhlásenie prezidentskej kancelárie neidentifikovalo útočníkov, iba uviedlo, že prezident pokračoval vo svojom naplánovanom programe. Konzervatívny prezident Macri sa ujal funkcie pred rokom a borí sa s vysokou infláciou a stagnujúcou ekonomikou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies