Robo Opatovský oslavuje dnes narodeniny

NETKY.SK • 25 December 2016, 15:02 • 2 min
Robo Opatovský oslavuje dnes narodeniny

BRATISLAVA - Spevák Robo Opatovský dnes oslavuje 45. narodeniny.

slovakia

left justify in out

K jubileu si dal aj darček v podobe nového štúdiového albumu s názvom Vianočné duetá.

 

Rodák z Trnavy vyštudoval odbor klasická gitara na Konzervatóriu v Bratislave pod vedením pedagóga a koncertného majstra Jozefa Zsapku. Po skončení školy sa však venoval viac spevu, ten študoval aj súkromne u známej jazzovej speváčky Adrieny Bartošovej. V roku 1993 narukoval do vojenského umeleckého súboru a spieval s Big Bandom VUS pod vedením Bohumila Trnečku a neskôr Vlada Valoviča. Po vojenčine spieval s formáciou Passion.

 

V roku 1996 nadviazal spoluprácu s producentským triom Ľubo Priehradník, Berco Balogh a Jozef Gregor, s ktorými nahral svoje prvé známe piesne Heartbreaker a It Doesn't Matter. Jeho ďalším spolupracovníkom bol český producent Daniel Hádl, s jeho pomocou vydal v roku 1997 debutový album nazvaný jednoducho Robo Opatovský, o rok druhý s názvom Nebol som zlý, z neho sú hity Úspech ťa spáli a Ak ťa nájdem. V roku 2000 vychádza tretí album Pravá tvár s hitmi Bolo to tak dávno, Sen a Natália.

 

V rokoch 2002 a 2003 žil striedavo v Japonsku a na Slovensku, počas tohto obdobia pripravoval piesne na album Prílev energie, ktorý vyšiel v septembri 2003. V marci 2005 pribudol do jeho diskografie album V tom zvláštnom sne. Podľa pesničky Záverečná z tohto albumu si založil v roku 2006 rovnomenné vlastné vydavateľstvo. Prvým, s touto etiketou bol album Swing & Latin z roku 2006 aj prvý Vianočný album, ktorý vyšiel v novembri 2008. V máji 2009 vydal hitovú kompiláciu Robo Opatovský 2009-1996. V marci 2009 si v národnej súťaži Eurosong vyspieval šieste miesto s vlastnou skladbou Prší. V národnom kole Eurosong 2010 súťažil so skladbou Niečo máš. Bol producentom albumu Lážo plážo herca Maroša Kramára, ktorý vyšiel v júni 2008. V roku 2012 zložil hymnu pre slovenských paralympionikov. So skladbou Nechajme sa strhnúť prúdom odchádzali na paralympiádu do Londýna.

 

Jeho ďalšiu tvorbu dokumentujú albumy Robo Opatovský 2012, Vianočný album 2 (2012), Môj život (2014), Robo Opatovský & Overtime z februára 2015 a najnovší album Vianočné duetá z novembra tohto roku. Ten ponúka tucet vianočných piesní, ktoré zložil dnešný oslávenec a k nahrávaniu si prizval známe osobnosti hudobnej scény, medzi nimi sú Miroslav Dvorský, Jana Kirschner, Monika Hilmerová, Beáta Dubasová, Peter Cmorik, Katka Koščová či Mária Čírová. Práve s Máriou Čírovou absolvoval v novembri a decembri koncertné Vianočné turné.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies