Primátor Banskej Bystrice vyhral punčovú stávku s rektorom UMB

NETKY.SK • 22 December 2016, 09:45 • 2 min
Primátor Banskej Bystrice vyhral punčovú stávku s rektorom UMB

BANSKÁ BYSTRICA - Primátor Banskej Bystrice mesta Ján Nosko spolu s rektorom Univerzity Mateja Bela (UMB) Vladimírom Hiadlovským odovzdali spoločný výťažok z charitatívneho primátorského a univerzitného punču dobrovoľníkom Slovenského červeného kríža.

slovakia

left justify in out

Suma viac ako tri a pol tisíc eur bude použitá na vybavenie Humanitárnej jednotky v Banskej Bystrici. „Táto jednotka slúži ako tylové zabezpečenie pre ostatné záchranné zložky v krízových situáciách. Zasahovali sme napríklad aj pri páde vrtuľníka na Strelníkoch či pri dopravných kalamitách na Donovaloch. Vďaka výťažku z charitatívneho punču bude do vybavenia zakúpená elektrocentrála, kúrenie, plynový horák aj varnice,“ uviedla riaditeľka územného spolku Slovenského červeného kríža v Banskej Bystrici Zuzana Stanová. Zároveň poďakovala všetkým, ktorí toto výnimočné podujatie podporili a pomohli dobrej veci.

 

 

 

Univerzitný punč ponúkal rektor spolu s vedením univerzity a fakúlt v rámci vianočných trhov na Námestí SNP nielen študentom a zamestnancom, ale aj verejnosti na Luciu 13. decembra. Podarilo sa im vyzbierať viac ako tisíc dvesto eur. Na primátorský punč, ktorý sa uskutočnil o tri dni neskôr prispeli Banskobystričania i návštevníci sumou vyše dve tisíc eur. Primátor mesta a rektor UMB sa pred predajom dohodli, že ten, kto vyzbiera menšiu sumu, doplatí k výťažku dvesto eur z vlastného vrecka. Vladimír Hiadlovský stávku dodržal, a tak výsledná suma z charitatívneho podujatia presiahla tri a pol tisíc eur.

 

Podávanie primátorského punču pred budovou historickej radnice spestril tohto roku program Folklórneho súboru Partizán a Detský folklórny súbor Dratvárik zo Slovenskej Ľupče. Vlani sa podarilo vďaka štedrým návštevníkom vianočných trhov vyzbierať vyše dve tisíc eur. Výťažok putoval do Základnej školy pre žiakov postihnutých autizmom. Deťom trpiacich poruchou vývinu sa skvalitnil vyučovací proces kúpou nového vybavenia učební fyziky, chémie i biológie. Univerzitný stánok bol súčasťou vianočných trhov po prvý raz. UMB sa tu však prezentovala v širšom rozsahu. Na podujatí pod názvom Od Lucie do Vianoc, čarovná je každá noc, sa 13. decembra predstavil Univerzitný folklórny súbor Mladosť a Komorný orchester inštrumentálnych súborov Mladosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies