Poľnohospodári končia so zberom jesenných plodín

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:34 • 2 min
Poľnohospodári končia so zberom jesenných plodín

BRATISLAVA - Slovenskí poľnohospodári takmer ukončili zber jesenných plodín. Informovala o tom Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK), ktorá jesenné práce na poliach monitoruje prostredníctvom regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr.

slovakia

left justify in out

Počas 48. týždňa bol zber slnečnice už takmer na všetkých výmerách ukončený. Kukurica bola pozberaná z 8 % výmery, pričom celkovo poľnohospodári vyzbierali 88 % plochy. Zemiaky sú podľa SPPK vyorané z 91 %. Zber cukrovej repy pokračuje, na Slovensku je vyoraná úroda z 85 % monitorovaných plôch.


Ako ďalej SPPK informovala, priemerná úroda slnečnice za sledované obdobie dosiahla 3,2 tony na hektár, úroda kukurice sa pohybovala na úrovni 10,1 tony na hektár. Poľnohospodári vyzbierali v priemere 72,85 tony na hektár cukrovej repy a zemiakov bolo v priemere 23,66 tony na hektár, uzavrela SPPK.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies