VIDEO Britské popové hviezdy a politici naspievali singel na počesť Jo Coxovej

NETKY.SK • 16 December 2016, 15:38 • 2 min
VIDEO Britské popové hviezdy a politici naspievali singel na počesť Jo Coxovej

LONDÝN - Britské popové hviezdy a zákonodarcovia vydali dnes cover verziu už klasickej skladby skupiny Rolling Stones na pamiatku zavraždenej političky Jo Coxovej.

slovakia

left justify in out

Hudobníci David Grey, Steve Harley, KT Tunstall a Ricky Wilson z kapely Kaiser Chiefs spolupracovali s niekoľkými bývalými kolegami Coxovej pri nahrávaní vlastnej verzie piesne You Can't Always Get What You Want. Ich cieľom je zozbierať peniaze pre Nadáciu Jo Coxovej, ktorá má začať fungovať na budúci rok.

Coxová, vytrvalá podporovateľka členstva Spojeného kráľovstva v EÚ a prijímania utečencov do Británie, bola brutálne zavraždená za bieleho dňa, len niekoľko dní pred júnovým britským referendom o zotrvaní krajiny v EÚ.

Páchateľom vraždy bol krajne pravicový extrémista Thomas Mair (53), ktorý dostal za svoj zločin doživotné väzenie. Pri krvavom útoku na ulici mesta Batley v grófstve Yorkshire na severe Anglicka kričal "Británia je prvoradá!".

 



Kampaň za odchod z EÚ bola terčom obvinení z podnecovania rasového a xenofóbneho napätia, pričom jej stredobodom bolo prisťahovalectvo.

Po schválení odchodu z únie v referende 52 percentami voličov zažila Británia vlnu zločinov z nenávisti.

Britská vláda potvrdila, že Nadácii Jo Coxovej bude venovaná aj daň z pridanej hodnoty (DPH) z predaja vianočného charitatívneho singla - a Keith Richards a Mick Jagger sa údajne vzdali nároku na tantiémy za cover verziu skladby Rolling Stones.

Pieseň je už dostupná v aplikácii iTunes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies