Milan Randl so striebrom na MS a so samými ipponmi: Veril som si

NETKY.SK • 13 December 2016, 13:12 • 2 min
Milan Randl so striebrom na MS a so samými ipponmi: Veril som si

BANSKÁ BYSTRICA - Džudistovi Milanovi Randlovi sa podarilo zavŕšiť sezónu dôstojným medailovým spôsobom. Na armádnych majstrovstvách sveta skončil strieborný, schuti si zazápasil, trikrát súpera hodil na ippon, jedine vo finále proti Rusovi Nijazovi Iljasovovi padol na ippon sám.

slovakia

left justify in out

"Ja som si veril, dokonca v zlato, chcel som jednoducho aspoň niečo hodnotné získať v tejto sezóne," spominal si po príchode na detaily. "Striebro potešilo, sezóna bola náročná a ja som po tom, čo sa mi nepodarilo kvalifikovať na OH do Ria, stanovil jediný cieľ, armádny."

 

Milan Randl sa v novej kategórii do 100 kg len udomácňuje. Aj teraz vo finále naplno pocítil, v čom sa musí zlepšiť. "Je to o sile, o hmotnosti, o iných súperoch," zvažuje. "Rus bol väčší, mohutnejší, treba mi viac popracovať, aby som takúto horu svalstva účelne rozhýbal."

 

Na mladého 21-ročného Rusa, juniorského majstra sveta i Európy, v tomto roku tretieho na ME-23, si zvolil spolu s trénerom Marekom Matuszekom účinnú taktiku. "Poznal som ho po mene, patrí podľa mňa do ruskej top štvorky tejto kategórie. Spočiatku to bolo z oboch strán opatrné, postupne som sa snažil viac presadiť, hlavne na konci úvodnej minúty. Doplatil som na kontry, pri jednej z nich sa na mňa súper vopred pripravil, čakal na vhodnú chvíľu, vystihol môj pobyb, a ja som padol na ippon."

 

Predtým si trikrát poradil so súpermi tiež predčasným spôsobom. "So Španielom Bentancurom som ako sa povie medzi nami džudistami popísal tabuľu, aj keď som sa ešte poriadne nerozbehol, a upáčil som ho. Na ippon som udržal na zemi Rusa Šchalachova a Rakúšana Hagenedera, ktorého som zdolal v októbri na turnaji Európskeho pohára v španielskej Malage, som tiež hodil."

 

Armádne MS opäť ukázali, že si ich obľúbili viacerí známi borci. M. Randl: "Tradične sa na nich zúčastňujú a už ich ošľahali aj ME, MS, či OH. Nebolo to až tak o kvantite, v mojej hmotnosti sa nás zišlo 17, ale kvalita sa zreteľne prejavila."

Na armádnych MS tak nadviazal na medailovú históriu. Dvakrát so zlatom a striebrom sa v nej zapísal Zoltán Pálkovács, ktorý tragicky zahynul pred šiestmi rokmi. "Aj som si na neho spomenul, na chvíle s ním zažité asi nikdy nezabudnem."

 

Milan Randl si v Usteri skompletizoval medailovú zbierku na armádnych vrcholoch, zlatý bol v kazašskej Astane 2013, bronzový sa svetových vojenských hrách v Riu 2011, v oboch prípadoch v hmotnosti do 90 kg. Predtým bol Zoltán Pálkovács zlatý na MS v chorvátskom Vinkovci 2006 a strieborný na svetových vojenských hrách v Haiderabade 2007, vždy v hmotnosti do 100 kg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies