F1: Verstappen dosiahol rekord v počte predbiehacích manévrov

NETKY.SK • 12 December 2016, 18:59 • 2 min
F1: Verstappen dosiahol rekord v počte predbiehacích manévrov

MILÁNO - Holandský jazdec formuly 1 Max Verstappen predviedol v uplynulej sezóne najviac predbiehacích manévrov. Informuje o tom dodávateľ pneumatík Pirelli vo svojej výročnej štatistickej správe. Devätnásťročný pilot tímu Red Bull sa 78-krát dostal pred svojich súperov, čo je nový rekord F1.

slovakia

left justify in out

Počet predbiehaní efjednotka počíta od roku 1983. Verstappen uskutočnil 18 manévrov vo farbách Toro Rosso, zvyšných 60 už v kokpite monopostu Red Bull.

Zahanbiť sa nenechal ani tímový kolega mladého Holanďana Daniel Ricciardo, ktorý získal pozíciu v 61 prípadoch. Daniil Kvjat si v úvodných štyroch pretekoch vo farbách Red Bullu polepšil 15-krát. Potom smeroval do zoskupenia Toro Rosso.

V roku 2016 sa v globále predbiehalo viac oproti predchádzajúcim ročníkom. Celkovo jazdci realizovali 866 manévrov, vlani to bolo 509 a rok predtým 636. V predchádzajúcich dvoch sezónach sa však konali o dve veľké ceny menej.

Z ďalších štatistík je zaujímavé, že Sebastiana Vettela z tímu Ferrari predbehli počas celého roka iba raz - na VC Brazílie sa o to postaral práve Verstappen. Svedkom najvyššieho počtu manévrov (128) bol čínsky Šanghaj, vynikol tam najmä Lewis Hamilton z Mercedesu štartujúci z posledného 22. miesta. Napokon skončil siedmy, pred svojich súperov sa dostal 18-krát. Fernando Alonso z McLarenu bol pilotom, ktorý v úvodnom kole získal najviac pozícii - 41.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies