Dbajte na bezpečnosť dát v mobilných zariadeniach

NETKY.SK • 20 November 2012, 12:01 • 2 min
Dbajte na bezpečnosť dát v mobilných zariadeniach

Dbajte na bezpečnosť dát v mobilných zariadeniach - Radíme Bezpečnosť dát v mobilných zariadeniach je vo svete IT čoraz väčšou témou. S úmyselným či náhodným útokom, prenosom, zmenou či zničením dát sa stretávajú firmy aj občania čoraz častejšie, pretože

slovakia

left justify in out

img

Bezpečnosť dát v mobilných zariadeniach je vo svete IT čoraz väčšou témou. S úmyselným či náhodným útokom, prenosom, zmenou či zničením dát sa stretávajú firmy aj občania čoraz častejšie, pretože všadeprítomné mobilné zariadenia dnes obsahujú pracovné aj osobné informácie, ktoré je možné ľahko ukradnúť či stratiť.
      Narastajúce množstvo dát a aplikácií spolu s možnosťou práce mimo pracoviska neustále zvyšujú nároky na bezpečnosť. Citlivé informácie je totiž dôležité chrániť ešte viac, keď sú mimo "bezpečného prístavu", a táto situácia nastáva vždy, keď zamestnanci opúšťajú pracovisko.
      Používatelia technológií sa stále častejšie stretávajú s tzv. malvérom, teda škodlivým kódom v mobilných zariadeniach. Autori tohto kódu sa zameriavajú na krádeže informácií, sledovanie a odosielanie SMS správ a využívanie starých hrozieb - napríklad "tiché" odosielanie SMS správ na špeciálne spoplatnené telefónne čísla. Niektoré škodlivé aplikácie sa dokonca priamo tvária ako dôveryhodné či oficiálne aplikácie.
      Henrich Chládek zo spoločnosti Gratex International radí: "S nechceným únikom firemných, alebo aj súkromných dát sa dá bojovať rôznymi spôsobmi. Medzi tie najdôležitejšie patrí napríklad správa mobilných zariadení, ako aj riadenie prístupu používateľov k firemným dátam a aplikáciám. Podstatná je aj kvalitná ochrana pred škodlivým kódom. Práve tú zabezpečuje antivírus, ktorý sa postará o bezpečnosť zariadenia pred napadnutím dát v mobilných zariadeniach. Ďalším z firemných riešení ochrany citlivých údajov je ich šifrovanie. S tým úzko súvisí aj overovanie používaných aplikácií formou certifikátov," uzatvára Chládek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies