Trnavský primátor Bročka navrhuje investovať milión eur do športovísk

NETKY.SK • 9 December 2016, 13:37 • 2 min
Trnavský primátor Bročka navrhuje investovať milión eur do športovísk

TRNAVA – Investíciu vo výške milión eur do obnovy športového areálu Slávia na Rybníkovej ulici v Trnave navrhuje primátor Peter Bročka.

slovakia

left justify in out

Peniaze chce získať z bankového úveru, ktorý by radnica splácala desať rokov. Areál Slávia využívajú viaceré športové kluby, prístupný je aj pre rekreačné športovanie verejnosti. O návrhu primátora budú poslanci mestského zastupiteľstva rozhodovať na budúci týždeň pri schvaľovaní

 

"Bol vytvorený projekt revitalizácie celého areálu Slávie. Teraz pracujeme na jednotlivých projektových dokumentáciách, na nacenení jednotlivých ihrísk a zlepšení priestoru. Išlo by tam predbežne milión eur, ale keď si povieme, že obnovou by mala prejsť aj zadná športová hala, kde sú basketbalisti a džudisti, pôjde ešte o viac peňazí,“ povedal Bročka. Trnavčania by za milión eur už na budúci rok mali k dispozícii nové nohejbalové a basketbalové ihriská, multifunkčné ihriská, skatepark, tri bežecké okruhy, ako aj obnovený povrch bežeckej dráhy. Na nohejbalové a basketbalové ihriská sa už robí projektová dokumentácia. Multifunkčné ihriská by mali slúžiť pre minifutbal a ďalšie aktivity s loptou, v tejto časti prichádza do úvahy aj možnosť vybudovania skateparku.

 

Úver na revitalizáciu športového areálu by bol podľa Bročku sčasti splácaný zo splátok, ktoré radnica dostáva za predaj pozemku pod akvapark. Súkromný investor má za pozemok zaplatiť 750-tisíc eur, čiastku bude splácať dvanásť rokov. Trnava má momentálne úvery v celkovom objeme 8,7 milióna eur. Úverová zaťaženosť mesta dosahuje 19,8 percenta z bežných príjmov predchádzajúceho roka a je podľa mimovládnej neziskovej organizácie INEKO najnižšia spomedzi krajských miest.

 

V areáli Slávie sa na budúci rok ráta aj s vytvorením tréningových plôch pre hod kladivom, diskom a pre lukostreľbu. Investícia vo výške 154 tisíc eur je v návrhu rozpočtu mesta na budúci rok, nie je teda závislá od schválenia miliónového úveru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies