Zadržali osem bosnianskych Srbov podozrivých z vojnových zločinov na severozápade Bosny

NETKY.SK • 6 December 2016, 17:19 • 2 min
Zadržali osem bosnianskych Srbov podozrivých z vojnových zločinov na severozápade Bosny

SARAJEVO - Osem bosnianskych Srbov zadržali dnes v oblasti mesta Prijedor na severozápade Bosny, a to pre podozrenie z účasti na vojnových zločinoch, respektíve zločinoch proti ľudskosti z rokov 1992-1995.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom internetové vydanie denníka Nezavisne Novine s odvolaním sa na komuniké prokuratúry venujúcej sa vyšetrovaniu vojnových zločinov, podľa ktorého čelia zadržaní obvineniu zo zločinov proti ľudskosti, ktorých sa mali dopustiť na nesrbských spoluobčanoch.

 

Podľa rovnakého zdroja muži zadržali, mučili a pokúsili sa zavraždiť v lete 1992 120 Bosniakov a Chorvátov; iba niektoré z ich obetí prežili strelné zranenia. Práve ich výpovede mali kľúčový význam pre objasnenie zločinov.

 

Telesné pozostatky väčšiny zavraždených sa v období po skončení bosnianskej vojny podarilo nájsť v masových hroboch, a to s výnimkou desiatky obetí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies