Manchester musí bodovať na Ukrajine, Southampton čaká izraelská prekážka

NETKY.SK • 6 December 2016, 16:17 • 2 min
Manchester musí bodovať na Ukrajine, Southampton čaká izraelská prekážka

BRATISLAVA - Skupinová fáza futbalovej Európskej ligy 2016/2017 ponúkne počas štvrtkového záverečného šiesteho hracieho kola 24 stretnutí. Hrať sa bude ešte o 11 miesteniek do jarného šestnásťfinále európskeho pohára číslo dva.

slovakia

left justify in out

V "áčku" je anglický Manchester United blízko postupovej definitívy, v ukrajinskej Odese proti Zarii Lugansk však musí zabodovať. Predurčuje ho k tomu aj historická bilancia proti tímom z Ukrajiny - v siedmich zápasoch ani raz neprehral. "Bude to tam úplne odlišné, nielen fanúšikovia, ale aj počasie. V tomto ročnom období je tam naozaj veľká zima. Musíme sa s tým vyrovnať, prispôsobiť sa prostrediu a získať víťazstvo, ktoré potrebujeme," vyhlásil pre klubovú televíziu útočník United Anthony Martial.

 

"Červení diabli" si v prvom vzájomnom stretnutí poradili doma s hráčmi Zarie iba tesne 1:0. "Očakávame ťažký zápas. Zaria nastúpi pred vlastným publikom a bude nám chcieť skomplikovať život. Musíme byť v strehu," dodal 21-ročný Francúz. "Zápas proti Manchestru United chceme odohrať čo najlepšie. Radi by sme uhrali aspoň remízu a pomohli k postupu Fenerbahce," netají ambície kouč luganského mužstva Jurij Vernydub.

Pri predpoklade, že Manchester United spečatí na Ukrajine svoj postup do šestnásťfinále, Feyenoord Rotterdam potrebuje na prienik ďalej zdolať turecký Fenerbahce Istanbul aspoň o dva góly. Septembrový vzájomný duel týchto dvoch tímov sa pri Bospore skončil najtesnejším triumfom ´Feneru´ (1:0). Štvrtkový súboj bude mať výnimočný charakter z viacerých dôvodov.

 

Nestarnúci univerzál Dirk Kuyt strávil pred vlaňajším príchodom do Rotterdamu tri sezóny v istanbulskom mužstve. Útočník Fenerbahce Robin van Persie vstúpil do seniorského futbalu na rotterdamskom štadióne De Kuip. Fanúšikovia budú svedkami súboja dvoch holandských trénerov. Mimochodom, súčasný kouč Feyenoordu Giovanni van Bronckhorst bol v minulosti v škótskom Glasgowe Rangers aj národnom tíme "Oranjes" zverencom aktuálneho lodivoda Fenerbahce Dicka Advocaata. "Feyenoord urobil od minulého roku veľký pokrok. Je to predovšetkým zásluha Giovanniho van Bronckhorsta. Zápas rozhodne bitka v strede poľa," vyhlásil Advocaat podľa portálu voetbalcentraal.nl.

Ruský Zenit Petrohrad získal v doterajších piatich vystúpeniach plný počet 15 bodov, v holandskom Alkmaare by rád predĺžil úspešnú sériu. "Prvenstvo a postup nám už nikto nezoberie, no my chceme uspieť, aby sme skupinovú fázu absolvovali bez straty bodu," vyhlásil prostredníctvom svojej oficiálnej stránky slovenský hráč Zenitu Róbert Mak.

K-skupina už pozná svojho víťaza - stal sa ním v predstihu český zástupca Sparta Praha, o druhú postupovú priečku sa v priamom dueli stretnú dve sedembodové mužstvá - anglický FC Southampton a izraelský Hapoel Beer Ševa. Obranca "svätcov" Sam McQueen dúfa, že Southampton zažije vo štvrtok ďalší výnimočný večer na európskej pohárovej scéne. Prvý duel týchto dvoch tímov sa skončil výsledkom 0:0. Zverencov trénera Clauda Puela posunie ďalej akékoľvek víťazstvo a dokonca aj bezgólová remíza, keďže Southampton má v porovnaní s Hapoelom lepšie celkové skóre. "Dúfame, že po víťazstvách nad Spartou a Interom Miláno pridáme pred našimi fanúšikmi ďalší triumf. Štadión St. Mary´s je počas takýchto zápasov jednoducho úžasný. Myslím si, že doteraz sme si v EL počínali veľmi dobre, ale nebude nám to nič platné, ak duel s Hapoelom nezvládneme a nepostúpime zo skupiny. Čaká nás obrovský zápas," povedal pre oficiálnu stránku FC Southampton 21-ročný McQueen.

Neúspešný finalista EL 2010/2011, portugalský tím Sporting Braga, zabojuje o druhú postupovú miestenku z "háčka" proti už istému víťazovi tejto skupiny Šachtaru Doneck, ktorý doteraz nestratil ani bod. Braga postúpi, ak získa tri body, alebo ak belgický Gent nezvíťazí na pôde tureckého Konyasporu. "Vynasnažíme sa, aby sme Bragu naďalej udržali v Európskej lige. Uvedomujeme si, že v ukrajinskom tíme dostanú šancu hráči, ktorí hrávajú menej, a tí budú chcieť ukázať svoju kvalitu. Musíme byť veľmi pozorní a sústrediť sa na náš cieľ," vyhlásil podľa webu sapo.pt 26-ročný útočník portugalského mužstva Wilson Eduardo. Na lavičke "baníkov" sedí od začiatku tejto sezóny kouč Paulo Fonseca, v uplynulej sezóne ešte lodivod Bragy. "Nemyslím si, že má nejakú výhodu iba vďaka tomu, že tu trénoval. Metódy nášho súčasného kormidelníka Josého Peseira nepozná," doplnil Wilson Eduardo.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies