Ahmadínežád: Túžba Izraela zaútočiť na Irán je detinská

NETKY.SK • 23 November 2012, 08:04 • 2 min
Ahmadínežád: Túžba Izraela zaútočiť na Irán je detinská

Ahmadínežád Túžba Izraela zaútočiť na Irán je detinská - Politika Izrael má detinskú túžbu zaútočiť na Irán, ale Teherán je schopný obrániť sa. Vyhlásil to dnes iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

img

Izrael má "detinskú" túžbu zaútočiť na Irán, ale Teherán je schopný obrániť sa. Vyhlásil to dnes iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád, ktorého citovala agentúra Reuters.

"Chcú ublížiť iránskemu národu. Čakajú na šancu. Vedia, že Irán na nikoho neútočí, a vedia, že Irán vie, ako sa obrániť," povedal Ahmadínežád na tlačovej konferencii v pakistanskom hlavnom meste Islamabad.

"Nezmierime sa s hegemóniou Izraela. Chcú zaútočiť na Irán, ale je to taká detinská túžba," dodal prezident.

Ahmadínežád to uviedol po účasti na summite ôsmich rozvíjajúcich sa islamských krajín - Egypta, Bangladéša, Indonézie, Iránu, Malajzie, Nigérie, Pakistanu a Turecka.

Šesť svetových veľmocí sa v stredu dohodlo, že sa budú snažiť o čo najskoršie nové kolo rozhovorov s Iránom.

Snaha veľmocí prichádza v čase, keď pribúdajú dôkazy, že Irán zväčšuje svoju jadrovú kapacitu v podzemnom bunkri, ktorý je prakticky odolný voči útoku. Veľmoci sa zároveň aktivizovali po znovuzvolení Baracka Obamu za amerického prezidenta, čo uvoľnilo cestu novým kontaktom.

Vysokopostavení diplomati zo šiestich krajín - USA, Ruska, Číny, Francúzska, Británie a Nemecka - sa v stredu stretli v Bruseli, kde zvažovali novú rokovaciu taktiku voči Iránu, a to aj napriek pretrvávajúcej skepse, či dosiahnuť dohodu s Teheránom je možné.

Analytici varujú, že priestor pre dosiahnutie riešenia sa zužuje, pretože v Izraeli narastajú obavy zo smerovania iránskeho jadrového programu. Izrael je pritom jedinou jadrovou veľmocou na Blízkom východe a hrozí bombardovaním jadrových zariadení svojho zarytého nepriateľa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies