V Londýne a Varšave budú priame súboje o EL, Lyon vyzve Sevillu

NETKY.SK • 5 December 2016, 18:06 • 2 min
V Londýne a Varšave budú priame súboje o EL, Lyon vyzve Sevillu

BRATISLAVA - Stredajším programom šiesteho hracieho kola vyvrcholí skupinová fáza futbalovej Ligy majstrov 2016/2017.

slovakia

left justify in out

V "éčku" už majú postup vo vrecku AS Monako a Bayer Leverkusen, o tretiu pozíciu v záverečnom kole zabojujú v priamom súboji Tottenham Hotspur a CSKA Moskva. Anglickému zástupcovi stačí na prienik do Európskej ligy zisk bodu. Tottenham hráva zápasy tohtoročnej skupinovej fázy európskeho pohára číslo jeden na štadióne Wembley, kde mu v prvých dvoch dueloch E-skupiny "ruže nekvitli" - podľahol Monaku (1:2) aj Leverkusenu (0:1).

"Vo Wembley sme v tejto sezóne ešte nevyhrali. So skupinovou fázou sa chceme rozlúčiť víťazstvom. Radi by sme získali tri body a potešili našich fanúšikov," vyhlásil podľa The Telegraph dánsky záložník v službách "Spurs" Christian Eriksen. "Aj keď v LM končíme, je veľmi dôležité, aby sme boli naďalej súčasťou pohárovej Európy. Pre hráčov je vždy lepšie, keď môžu hrať takéto zápasy. Wembley je výnimočný štadión, musíme sa naň tešiť a cítiť sa na ňom pohodlne. Myslím si, že sme schopní hrať vo viacerých súťažiach naraz. Ak postúpime do Európskej ligy, nezabráni nám to, aby sme v Premier League skončili na niektorom z prvých štyroch alebo piatich priečok," skonštatoval kórejský útočník "kohútov" Son Heung-Min.

 

"Pokiaľ žije šanca na Európsku ligu, musíme myslieť na víťazstvo. Samozrejme, bude to ťažké, pretože Tottenham je silný súper, ktorý navyše hrá v domácom prostredí. Duel vo Wembley bude veľmi zaujímavý. Už sa ho nevieme dočkať," vyhlásil pre Sport-Express krídelník CSKA Zoran Tošič. V ruských médiách sa objavili v minulých dňoch správy o tom, že stredajší súboj by pre trénera Leonida Sluckého mohol byť posledný na lavičke "armejcov", v moskovskom klube pôsobí od roku 2009. "Neverím, že odíde. Ešte dlho bude súčasťou CSKA," myslí si 29-ročný srbský reprezentant Tošič.

Podobná situácia je aj v F-skupine. Borussia Dortmund aj Real Madrid sa už nemusia strachovať o postupovú definitívu, v ich vzájomnom dueli na Štadióne Santiaga Bernabéua sa rozhodne o víťazovi skupiny. Obhajca trofeje z Madridu prekĺzne na prvé miesto, ak proti BVB zaboduje naplno. "Biely balet" momentálne ťahá úctyhodnú 33-zápasovú sériu bez prehry, naposledy okúsil trpkosť prehry ešte 6. apríla vo štvrťfinále LM 2015/2016 vo Wolfsburgu (0:2). Ak Real v stredu potiahne túto šnúru na 34 stretnutí, vyrovná doterajšie klubové maximum zo sezóny 1988/1989, keď mužstvo viedol Holanďan Leo Beenhakker.


V minulosti už bola futbalová verejnosť svedkom aj dlhších sérií bez prehry: Juventus Turín v sezóne 2011/2012 pod vedením Antonia Conteho bodoval v 43 súbojoch po sebe, legendárny Nottingham Forest s trénerom Brianom Cloughom neprehral v ročníku 1977/1978 rovných 40 duelov. V minulej sezóne "išla karta" hráčom FC Barcelona, keď neprehrali v 39 zápasoch bez prerušenia.

V ďalšom stretnutí "efka" Legia Varšava privíta Sporting Lisabon. Poľský klub získal v doterajšom priebehu skupinovej fázy iba jeden bod za remízu s Realom Madrid (3:3), v prípade akéhokoľvek triumfu nad portugalským vicemajstrom prenikne do jarného šestnásťfinále Európskej ligy. "Real Madrid aj Borussia Dortmund sú veľmi silné tímy. V zápasoch s nimi sme však strelili dovedna osem gólov. Som si istý, že tieto dve mužstvá sa v tejto sezóne prebojujú minimálne do semifinále LM. Nezabúdajme na to, že Legia prvýkrát po dlhom čase hrá v skupinovej fáze tejto súťaže. Musíme stavať na doterajších pozitívach a vyvarovať sa chýb, ktorých sme sa dopustili," skonštatoval pre oficiálny web Legie švajčiarsky útočník Aleksandar Prijovič. Sporting má pred sebou náročný týždeň: okrem duelu vo Varšave ho čaká aj lisabonské derby s Benficou. "Najprv venujme pozornosť zápasu Ligy majstrov," vyzýva kouč "zeleno-bielych" Jorge Jesus.

Už istým víťazom G-skupiny je anglický šampión Leicester City. O druhé postupové miesto budú v stredu na diaľku bojovať FC Porto a FC Kodaň so slovenským reprezentantom Jánom Gregušom. "Portskí draci", ktorí privítajú Leicester, majú momentálne na konte 8 bodov, dánsky zástupca o dva menej. V prípade rovnosti bodov postúpi FC Kodaň, ktorý má s Portom lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí (1:1 vonku, 0:0 doma, pozn.).

Olympique Lyon nastúpi v priamom súboji o druhé miesto v H-skupine proti španielskemu tímu FC Sevilla. Septembrový súboj v Andalúzii sa skončil triumfom domácich 1:0. Mužstvu trénera Jorgeho Sampaoliho stačí na prienik medzi najlepších šestnásť aj remíza. V prípade, že Lyon odsunie Sevillu na 3. priečku v skupine, Španieli budú mať možnosť zabojovať o štvrtý triumf v Európskej lige za sebou. "V Lyone musíme využiť naše prednosti a potvrdiť postup do osemfinále LM," vyhlásil na klubovom webe kapitán Sevilly Vicente Iborra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies