Sieť začala rokovať o spolupráci s európskou stranou PDE-EDP

NETKY.SK • 1 December 2016, 13:41 • 2 min
Sieť začala rokovať o spolupráci s európskou stranou PDE-EDP

BRATISLAVA - Strana #Sieť začala rokovať o možnostiach budúcej spolupráce s európskou stranou PDE-EDP. Predseda #Siete Roman Brecely a poslankyňa Národnej rady SR Alena Bašistová sa zúčastnili snemu európskej strany PDE-EDP na pôde Európskeho parlamentu v Bruseli. TASR o tom informovala hovorkyňa #Siete Karmen Németová.

slovakia

left justify in out

Brecely je presvedčený, že účinné reakcie na globálne výzvy 21. storočia by mali byť výsledkom spolupráce na európskej úrovni. Ako však podotýka, európske inštitúcie potrebujú opätovne získať dôveru občanov.

 

"Je prirodzené, že občania Európu v jej súčasnej podobe čoraz viac odmietajú. Nechcú žiť vo svete rozhodnutí, do ktorých nemôžu zasiahnuť. Európska únia (EÚ) sa musí priblížiť potrebám občanov," povedal. Ako tvrdí, EÚ musí prijímať normy, ktoré budú ľudom život zjednodušovať a musí sa stať transparentnou inštitúciou, v ktorej budú rozhodovacie procesy otvorené verejnej diskusii.

 

Strana #Sieť tvrdí, že podobne ako PDE-EDP chápe demokratický deficit EÚ ako kľúčový problém, ktorý si vyžaduje bezodkladné riešenie. Brecely preto na stretnutí s predstaviteľmi PDE-EDP vyjadril sympatie myšlienke, že "nová Európa" musí dať priestor občanom a verejnej diskusii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies