Dolná komora holandského parlamentu schválila obmedzený zákaz buriek a nikábov

NETKY.SK • 29 November 2016, 18:04 • 2 min
Dolná komora holandského parlamentu schválila obmedzený zákaz buriek a nikábov

HAAG - Poslanci dolnej komory holandského parlamentu schválili dnes obmedzený zákaz "oblečenia zakrývajúceho tvár" vrátane islamských buriek a nikábov. Návrh tejto právnej normy odobrila drvivá väčšina 150-členného zákonodarného zboru, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Návrh však ešte musí prejsť schvaľovacím procesom v hornej komore parlamentu, až potom sa môže stať zákonom. Spoločenské štúdie naznačujú, že v Holandsku nosí nikáby alebo celotvárové burky iba niekoľko stoviek žien. Napriek tomu sa o ich zákaz usilovalo už niekoľko po sebe nasledujúcich vlád krajiny.


Príkladom tejto iniciatívy sú Francúzsko a Belgicko. Príslušný návrh, ktorý holandská vláda označila ako "nábožensky neutrálny", však nemá byť taký prísny ako v uvedených štátoch, ktoré na nosenie takýchto odevov uvalili plný zákaz. V Holandsku by sa mal zákaz týkať iba verejnej dopravy, vzdelávacích inštitúcií, zdravotníckych zariadení a vládnych budov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies