Nomináciám na Annie Awards vládne snímka Zootropolis

NETKY.SK • 29 November 2016, 11:03 • 2 min
Nomináciám na Annie Awards vládne snímka Zootropolis

LOS ANGELES - Nomináciám v 44. ročníku udeľovania Annie Awards dominuje dobrodružná komédia Zootropolis. Snímka z dielne spoločnosti Walt Disney Pictures získala 11 nominácií, vrátane kategórie Najlepší animovaný film. Okrem toho môže získať ocenenia za efekty, animáciu, dizajn, réžiu alebo scenár. Za nahovorenie lišiaka Nicka nominovali amerického herca Jasona Batemana.

slovakia

left justify in out

O jednu nomináciu menej má v hre titul Kubo a kúzelný meč zo štúdií Laika, ktorý tiež bojuje o cenu pre najlepší film. V tejto kategórii nominovali aj animáky Kung Fu Panda 3, Vaiana a Hľadá sa Dory. Samostatnú kategóriu majú aj nezávislé animované projekty. O titul pre najlepší nezávislý film súťažia snímky Až na severný pól, Slečna Hokusai, Ja ako Tekvička, Červená korytnačka a Kimi no na wa. (Your name.). Režiséri posledných troch snímok Claude Barras, Michael Dudok de Wit a Makoto Shinkai sa spolu s Byronom Howardom a Richom Mooreom (Zootropolis) a Travisom Knightom (Kubo a kúzelný meč) pritom uchádzajú tiež o cenu za najlepšiu réžiu.

 

Spomínaná snímka Vaiana má celkovo šesť nominácií, Červená korytnačka päť, Kung Fu Panda 3 a Trollovia po štyri. Ja ako Tekvička a Hľadá sa Dory skončili s troma nomináciami. Annie Awards každoročne udeľuje organizácia International Animated Film Society (ASIFA-Hollywood). Mená víťazov oznámia 4. februára v Los Angeles. Počas galavečera udelia aj viaceré ceny poroty ako napríklad ocenenie za celoživotný prínos v oblasti animácie, takzvanú Winsor McCay Award, ktorú získajú Dale Baer, Caroline Leaf a Mamoru Oshii. June Foray Award udelia Billovi a Sue Kroyerovcom za charitatívny vplyv na umenie a priemysel animácie. Špeciálnu cenu zase získa snímka Life, Animated.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies