Stredopoliara Hromadu trápili slabiny, po zmene strán ho nahradil Ďuriš

NETKY.SK • 28 November 2016, 16:47 • 2 min
Stredopoliara Hromadu trápili slabiny, po zmene strán ho nahradil Ďuriš

PLZEŇ - Slovenský futbalista a stredopoliar FC Viktoria Plzeň Jakub Hromada odohral iba prvý polčas v nedeľňajšom domácom víťaznom stretnutí 15. kola najvyššej českej súťaže proti Zbrojovke Brno (2:0). So spoluhráčom Davidom Limberským však už pre zdravotné problémy nenastúpili na trávnik po zmene strán.

slovakia

left justify in out

"Cez prestávku sme museli pristúpiť k dvom vynúteným striedaniam. V prípade Limberského bolo podozrenie na zlomeninu lýtkovej kosti, čo sa našťastie nepotvrdilo. Napriek tomu dostal dlahu a uvidíme, ako mu ustúpi opuch. Jakuba Hromadu trápili slabiny, pôvod tohto zranenia pramenil pravdepodobne z preťaženia," citoval klubový web úradujúceho českého majstra slová slovenského trénera "Viktorky" Romana Pivarníka na adresu reprezentanta SR do 21 rokov, ktorý je kmeňovým hráčom talianskej Sampdorie Janov a do Plzne prišiel v lete z FK Senica na ročné hosťovanie s opciou. Na jeseň nastúpil 20-ročný košický rodák v lige za Viktoriu v dvanástich zápasoch (dovedna 811 minút) a raz skóroval - 10. septembra v Liberci v rámci 6. kola.


"Únava našich hráčov je veľká, máme za sebou množstvo odohraných stretnutí. Pri takomto vyčerpaní je veľké riziko v tom, že sa môžu ľahko zraniť. Navyše sú to chalani, ktorí musia hrať celú sezónu. Keď nám vypadne zo zostavy napríklad stopér, posunie sa na jeho miesto niekto z inej pozície," doplnil kouč Plzne Pivarník, ktorého zverenci už s určitosťou prezimujú na čele tabuľky českej ligy. Pred jesennou derniérou 3. decembra na ihrisku Bohemians majú "viktoriáni" štvorbodový náskok pred druhou v klasifikácii Slaviou Praha.


V nedeľňajšom stretnutí proti Zbrojovke sa po zmene strán za spomenutých Limberského a Hromadu dostali na trávnik Jan Kovařík a slovenský reprezentant Michal Ďuriš, ktorý na jeseň väčšinou nenastupoval v základnej zostave. Dvadsaťosemročný účastník letných ME vo Francúzsku Ďuriš napokon v 76. min spečatil víťazstvo Plzne, strelil svoj tretí gól v tejto sezóne. "Na hráčoch je vidieť, že na tréningu ožívajú. Preto sme v prípade dua Kovařík - Ďuriš neváhali s ich nasadením do tohto zápasu. Vracia sa im forma, mám z toho veľkú radosť," doplnil na klubovom webe Roman Pivarník.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies