Rusko zatklo bývalého dôstojníka Čiernomorskej flotily za špionáž pre Ukrajinu

NETKY.SK • 24 November 2016, 13:47 • 2 min
Rusko zatklo bývalého dôstojníka Čiernomorskej flotily za špionáž pre Ukrajinu

MOSKVA - Federálna bezpečnostná služba (FSB) Ruskej federácie dnes oznámila zatknutie bývalého pracovníka štábu Čiernomorskej flotily na Ukrajine, ktorého podozrieva z vlastizrady. Kapitána druhého stupňa vo výslužbe zadržala v utorok v Sevastopole pre podozrenie zo špionážnej činnosti v prospech Ukrajiny, informovali agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Leonid Parchomenko podľa FSB "plnil na Kryme úlohy, ktoré dostal od ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby, a poskytoval zahraničnej tajnej službe utajované informácie o aktivitách Čiernomorskej flotily".

 

Je trestne stíhaný podľa paragrafu 275 ruského trestného zákonníka o vlastizrade, za čo mu hrozí až 20 rokov väzenia. Podľa ruských médií v roku 2005 odišiel z armády, ale zostal zamestnancom flotily.

Ukrajinskí predstavitelia označili správu o zatknutí a obvinení muža za provokáciu.

 

Vzťahy medzi oboma krajinami sa dostali na bod mrazu po ruskej anexii Krymu a moskovskej podpore proruského povstania na východe Ukrajiny. Minulý týždeň FSB oznámila zatknutie celej diverznej skupiny Ukrajincov, ktorých obvinila z pripravovania sabotáží na Kryme.

 

Ukrajina počas víkendu zatkla dvoch ruských vojakov z Krymu, ktorí predtým slúžili v ukrajinskej armáde, a obvinila ich z vlastizrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies