Kiska nabáda k rozvoju francúzsko-slovenskej ekonomickej spolupráce

NETKY.SK • 22 November 2016, 12:47 • 2 min
Kiska nabáda k rozvoju francúzsko-slovenskej ekonomickej spolupráce

PARÍŽ - Veľkou devízou Slovenska, ktorú oceňujú zahraniční investori, sú kvalitní ľudia. Na stretnutí so zástupcami francúzskeho zamestnávateľského zväzu MEDEF (Hnutie podnikov Francúzska) to pripomenul slovenský prezident Andrej Kiska. Slovenská hlava štátu začala týmto stretnutím program druhého dňa svojej oficiálnej návštevy Francúzskej republiky (21.-22.11.).

slovakia

left justify in out

Kiska pripomenul, že slová oceňujúce slovenskú šikovnosť i pracovitosť počúva pravidelne na stretnutiach so zahraničnými investormi, zástupcami nadnárodných spoločností, ktoré pôsobia na Slovensku. "No nielen kvalita, ale aj kreativita a motivácia našich ľudí vytvára veľký ekonomický potenciál Slovenska," zdôraznil pred zástupcami asociácie, ktorá zastrešuje francúzskych zamestnávateľov a zastupuje ich záujmy v rámci tripartity.

 

Kiska tiež vyjadril nádej, že Slovensko vďaka potenciálu svojich mladých ľudí ešte viac zužitkuje možnosti, ktoré ponúka Európska únia. "Budem rád, keď aj toto stretnutie bude inšpirovať a prispeje k výmene skúseností a rozvoju francúzsko-slovenskej spolupráce," uviedol na margo rokovania s organizáciou MEDEF, na ktorom sa okrem ministra hospodárstva SR Petra Žigu (Smer-SD) zúčastnili aj zástupcovia slovenských firiem vrátane tvorcov tzv. startupových projektov.

 

Počas dnešného dňa sa slovenský prezident stretol aj s predsedom francúzskeho Národného zhromaždenia Claudom Bartolonem. Popoludní ho v Elyzejskom paláci prijme francúzsky prezident Francois Hollande.

 

Po stretnutí so svojím francúzskym náprotivkom si Kiska v meste Meudon uctí pamiatku generála Milana Rastislava Štefánika, ktorý niekoľko rokov pôsobil na tamojšom observatóriu. Na záver svojej dvojdňovej oficiálnej návštevy zavíta Kiska do Centra výskumu a vývoja automobilky PSA Peugeot Citroën a stretne sa s krajanmi, žijúcimi vo Francúzsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies