Ford nepremiestni výrobu modelu Lincoln MKC do Mexika

NETKY.SK • 18 November 2016, 12:22 • 2 min
Ford nepremiestni výrobu modelu Lincoln MKC do Mexika

DETROIT - Americká automobilka Ford Motor Co. (Ford) upustila od zámeru presunúť výrobu malého športovo-úžitkového vozidla Lincoln MKC do Mexika. Správu najskôr priniesol novozvolený americký prezident Donald Trump.

slovakia

left justify in out

Ten prostredníctvom sociálnej siete Twitter vo štvrtok oznámil, že o zmene rozhodnutia ho telefonicky informoval výkonný riaditeľ automobilky Bill Ford. Hovorkyňa spoločnosti Christin Bakerová potvrdila, že Ford vo štvrtok s Trumpom hovoril. Nevedel však povedať, kedy nastala zmena pôvodných plánov a či na ňu mal vplyv aj Trump.

 

Novozvolený prezident opakovane kritizoval Ford pre presun produkcie do Mexika. Trump chce opätovne prerokovať Severoamerickú dohodu o voľnom obchode (NAFTA) a vyzval na zavedenie 35-percentných ciel na tovary dovážané z Mexika. "Sme povzbudení, že zvolený prezident Trump a nový Kongres budú uplatňovať politiku, ktorá zlepší konkurencieschopnosť USA a umožní ponechať výrobu tohto vozidla v USA," uviedla hovorkyňa v emailovom stanovisku.

 

Zámer spoločnosti Ford presunúť výrobu vozidla Lincoln MKC zo závodu v meste Louisville v štáte Kentucky do Mexika a tým uvoľniť produkčné kapacity pre model Ford Escape vlani schválil aj odborový zväz zamestnancov automobilového priemyslu. Agentúra AP upozorňuje, že Ford mohol zmeniť plány ešte pred minulotýždňovými voľbami, nakoľko predaje vozidla Escape od júla klesajú a rozširovanie výrobných kapacít tak nie je potrebné. Ford plánuje presunúť do Mexika výrobu malých áut Focus a C-Max. Súčasné pracovné miesta v meste Wayne v štáte Michigan však zachová a v tamojšom závode bude vyrábať nové športovo-úžitkové a malé nákladné autá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies