NBA: San Antonio v decembri vyradí Duncanov dres

NETKY.SK • 17 November 2016, 10:47 • 2 min
NBA: San Antonio v decembri vyradí Duncanov dres

SAN ANTONIO - Klub severoamerickej basketbalovej NBA San Antonio Spurs vyradí číslo dvadsaťjeden, ktoré počas kariéry nosieval na drese Tim Duncan. Ceremónia sa uskutoční 18. decembra, keď do AT&T Center zavítajú New Orleans Pelicans. Štyridsaťročný pivot v júli po 19 sezónach v drese Spurs ukončil aktívnu činnosť.

slovakia

left justify in out

Stane sa v poradí ôsmym hráčom klubu, ktorý sa dočká takejto pocty. Pridá sa k septetu Bruce Bowen (č. 12), Sean Elliott (32), George Gervin (44), Avery Johnson (6), Johnny Moore (00), David Robinson (50) a James Silas (13). Duncan odohral za San Antonio 1392 zápasov v základnej časti, 251 v play-off, získal päť majstrovských titulov a 15-krát štartoval v Zápase hviezd. Jeho kariérne priemery sú 19 bodov, 10,8 doskoku, 3 asistencie a 2,2 bloku. Dvakrát ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča ligy a trikrát finálovej série. Ocitol sa v mnohých All Star výberoch. S rozohrávačmi Tonym Parkerom z Francúzska a Argentínčanom Emanuelom Ginóbilim dosiahli najviac víťazstiev jednej trojice v histórii ligy v základnej časti (575) aj play-off (126).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies