Najpreplácanejším hercom je Eddie Murphy

NETKY.SK • 5 December 2012, 12:27 • 2 min
Najpreplácanejším hercom je Eddie Murphy

Najpreplácanejším hercom je Eddie Murphy - Celebrity Eddie Murphy sa dostal na čelo rebríčka najpreplácanejších hollywoodskych hercov a herečiek, ktorý zostavil magazín Forbes. Na prvom mieste vystriedal minuloročnú jednotku Drew Barrymore.

slovakia

left justify in out

imgEddie Murphy sa dostal na čelo rebríčka najpreplácanejších hollywoodskych hercov a herečiek, ktorý zostavil magazín Forbes. Na prvom mieste vystriedal minuloročnú jednotku Drew Barrymore. "Murphyho kariéra sa jednoducho zrútila," uviedol Forbes o hercovi, ktorý v ostatnej dobe hral v prepadákoch ako Zoznámte sa s Davom (2008), Imagine That (2009) či A Thousand Words (2012). Nedarilo sa dokonca ani akčnej krimikomédii Majstrovský plán (2011), ktorá mala byť jeho comebackom. Popri rozpočte 75 miliónov dolárov si na konto pripísala iba 153 miliónov dolárov, pričom film (nerátajúc náklady na marketing) musí podľa Forbes na lístkoch zarobiť minimálne dvojnásobok rozpočtu na to, aby bol ziskový. Magazín vypočítal, že za každý dolár, ktorý Murphymu zaplatili za jeho tri najnovšie filmy, sa filmovým štúdiám vrátilo iba v priemere 2,3 dolára.

Forbes do rebríčka zaradil hercov a herečky zo svojho zoznamu sto najlepšie platených celebrít a porovnával údaje o nákladoch a ziskoch z portálu Box Office Mojo. Do úvahy bral posledné tri hrané filmy, v ktorých boli za ostatné tri roky jednou z hlavných hviezd, pričom podmienkou bolo, aby snímky uviedli vo viac ako dvetisíc kinách. V minulosti rebríček zostavovali na základe ostatných piatich rokov, no tentoraz chceli, aby viac reflektoval súčasnosť. Práve preto z neho vypadla Drew Barrymore. 

Na druhej priečke sa umiestnila Katherine Heigl, ktorá je v rebríčku po prvý raz. Za každý dolár, ktorý jej zaplatili za tri najnovšie filmy, dostali štúdiá späť v priemere 3,4 dolára. Po úspešných romantických komédiách ako Nabúchaná (2007), 27 šiat (2008) či Chceš ma, chcem ťa (2009) sa jej honorár vyšplhal na 12 miliónov dolárov za film. Pri výbere ďalších úloh však nemala šťastnú ruku a napríklad snímka Slečna nebezpečná (2012) zarobila iba 37 miliónov dolárov popri rozpočte 40 miliónov dolárov. Šancu na úspech však má s komédiou The Big Wedding s hviezdnym obsadením (Robert DeNiro, Susan Sarandon, Amanda Seyfried), ktorá sa dostane do kín na budúci rok. 

Tretie miesto obsadila Reese Witherspoon, ktorá štúdiám za každý vyplatený dolár zarobila v priemere 3,9 dolára. Môže za to napríklad romantická komédia Ako vieš? (2010) s obrovským rozpočtom 120 miliónov dolárov, z ktorých väčšina putovala hviezdnemu obsadeniu zloženému z Witherspoon, Paula Rudda, Jacka Nicholsona a Owena Wilsona. Snímka si na konto pripísala iba takmer 49 miliónov dolárov, čím sa stala jedným z finančne najneúspešnejších filmov roku 2010. Po nej nasleduje Sandra Bullock s návratnosťou v priemere päť dolárov za každý vyplatený dolár. V roku 2009 pritom hrala v mimoriadne ziskovom Zrodení šampióna, no nedarilo sa snímkam Slečna zamilovaná (2009) a Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko (2011). Prvú päťku uzatvára Jack Black. Za každý dolár, ktorý mu štúdia zaplatia, sa im vráti v priemere 5,2 dolára. 

Zoznam najpreplácanejších hercov a herečiek podľa magazínu Forbes: 

1. Eddie Murphy - za každý vyplatený dolár návratnosť 2,3 dolára 
2. Katherine Heigl - za každý vyplatený dolár návratnosť 3,4 dolára 
3. Reese Witherspoon - za každý vyplatený dolár návratnosť 3,9 dolára 
4. Sandra Bullock - za každý vyplatený dolár návratnosť 5 dolárov 
5. Jack Black - za každý vyplatený dolár návratnosť 5,2 dolára 
6. Nicolas Cage - za každý vyplatený dolár návratnosť 6 dolárov 
7. Adam Sandler - za každý vyplatený dolár návratnosť 6,3 dolára 
8. Denzel Washington - za každý vyplatený dolár návratnosť 6,3 dolára 
9. Ben Stiller - za každý vyplatený dolár návratnosť 6,5 dolára 
10. Sarah Jessica Parker - za každý vyplatený dolár návratnosť 7 dolárov 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies