Polícia uskutočnila v Nemecku rozsiahlu raziu zameranú na islamistov

NETKY.SK • 15 November 2016, 08:18 • 2 min
Polícia uskutočnila v Nemecku rozsiahlu raziu zameranú na islamistov

BERLÍN - Nemecká polícia uskutočnila dnes v desiatich spolkových krajinách rozsiahlu bezpečnostnú akciu zameranú na stúpencov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na raziách vo viac ako 200 bytoch a kanceláriách patriacich predstaviteľom a stúpencom salafistického zoskupenia Die wahre Religion (Pravá viera) sa zúčastnili stovky policajtov. Akcia sa začala súčasne o 06.30 h a prebehla v západonemeckých spolkových krajinách, ako aj v metropole Berlín.

 

Nemecké tajné služby odhadujú, že salafistické skupiny pôsobiace v spolkovej republike majú momentálne okolo 8650 prívržencov. Pre svoje ideály sa snažia získať najmä mladých mužov vrátane utečencov.

 

K islamistickej scéne sa v Nemecku hlási celkom viac ako 43.000 ľudí. Podľa Spolkového úradu na ochranu ústavy (BfV) odišlo z Nemecka do Sýrie a Iraku približne 850 islamistov, ktorí sa tam chceli pripojiť k IS. Tretina z nich sa medzičasom vrátila, ďalších zhruba 140 padlo v bojoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies