Škriniar je rád, že hrá v A-tíme SR, hoci nie na svojom poste

NETKY.SK • 12 November 2016, 12:33 • 2 min
Škriniar je rád, že hrá v A-tíme SR, hoci nie na svojom poste

TRNAVA - K piatkovému presvedčivému víťazstvu slovenskej futbalovej reprezentácie v Trnave nad Litvou (4:0) v dueli F-skupiny kvalifikácie MS 2018 prispel svojím dielom aj Milan Škriniar.

slovakia

left justify in out

Člen úspešnej "dvadsaťjednotky", ktorý sa predstavil v drese A-tímu SR aj na ME 2016 vo Francúzsku, odohral v City Arene celé stretnutie. "Chceli sme proti Litve zvíťaziť, čo sa nám aj podarilo. Myslím si, že sme od úvodu podali zodpovedný a kvalitný výkon, aj smerom dozadu. Som rád, že padli štyri pekné góly a všetky do súperovej siete. Samozrejme, keď hociktoré mužstvo hneď na začiatku dvakrát rýchlo inkasuje, tak sa mu potom určite horšie hrá. Nám stúplo sebavedomie a tímu to potom ide vždy ľahšie," uviedol po piatkovom stretnutí pred zástupcami médií Škriniar, ktorý pôsobí na klubovej úrovni od začiatku tohto roka v talianskej Sampdorii Janov.


Slováci rozhodli o dôležitom víťazstve nad pobaltským protivníkom tromi gólmi už v prvej štyridsaťpäťminútovke. "My sme sa chceli sústrediť čo najviac sami na seba. Vedeli sme, že piatkový zápas bude taký, aký si ho spravíme. Tento duel v Trnave bol v pohode a my sme si ho užili. Hrali sme s veľkým nasadením, terén nebol optimálny, na ihrisku sme museli bojovať o každú loptu. Za priaznivého stavu 2:0 sme rýchlo prechádzali do útoku, čo Litve nevyhovovalo a my sme naopak z toho ťažili," vyjadril sa ďalej rodák zo Žiaru nad Hronom, ktorý je "odchovaný" ako stopér, no v "áčku" nastupuje na inej pozícii: "Ja som samozrejme rád, že dostávam šancu v národnom tíme, a to v strede zálohy, aj keď to nie je úplne môj post. Cítim sa tam však dobre, v blízkosti skvelých hráčov. Mám tam okolo seba ´Kuca´ (Juraj Kucka, pozn.), či Mareka Hamšíka, takže sa mi hrá ľahšie. Snažím sa plniť predovšetkým defenzívnejšie úlohy, keď sa dá, tak aj zaútočiť. Som spokojný, že dostávam od trénera Kozáka šancu, dôležité je, aby mužstvo vyhrávalo."


Futbalisti Slovenska sa po jednoznačnom triumfe posunuli z piateho na tretie miesto v eliminačnej tabuľke "efka", na lídra z Anglicka majú štvorbodové manko, na druhé v poradí Slovinsko dvojbodový odstup. "Po víťazstve nad Litvou je to samozrejme o niečo lepšie a o trochu veselšie. Ešte na nás však čakajú ďalšie vystúpenia, privítame doma Slovincov. O priamy postup či baráž sa určite ešte popasujeme," zdôraznil bývalý hráč Žiliny a Zlatých Moraviec Škriniar, ktorého potešilo takmer 10 000 divákov na Štadióne Antona Malatinského. "Môžem ich len pochváliť, lepšie sa nám hralo. Od začiatku nás hnali dopredu, ešte pred výkopom začali povzbudzovať a skandovať. Sme radi, že sme sa im mohli odvďačiť štyrmi peknými gólmi."


Z trojice nominovaných "dvadsaťjednotkárov" sa dostal v piatok večer na trávnik proti Litve aj Matúš Bero - prišiel v 90. min. "Je to perfektné. Matúš si za ´áčko´ pripísal prvé vystúpenie v kvalifikácii. Budem jemu a aj ostatným chalanom z reprezentácie do 21 rokov pochopiteľne držať palce, aby im pribúdali štarty," doplnil Škriniar.
Hráči A-mužstva zakončia rok 2016 medzištátnym prípravným stretnutím vo Viedni proti domácemu Rakúsku, ktoré sa uskutoční v utorok 15. novembra o 20.45 h na Štadióne Ernsta Happela. Do tejto zápasovej derniéry nezasiahnu niektoré opory seniorskej reprezentácie, ktorým dal kouč Ján Kozák voľno pre nabitý program a vyťaženosť. "Ostanú iní chalani. Budeme sa snažiť vo Viedni odohrať dobrý zápas a podať čo najlepší výkon. Ja verím, že aj výsledok bude pozitívny," reagoval 21-ročný Milan Škriniar (nar. 11. februára 1995).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies