Prezident Hollande prvýkrát hovoril s Donaldom Trumpom

NETKY.SK • 12 November 2016, 06:57 • 2 min
Prezident Hollande prvýkrát hovoril s Donaldom Trumpom

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes prvýkrát hovoril s novozvoleným šéfom Bieleho domu Donaldom Trumpom. V telefonickom rozhovore obaja lídri potvrdili zámer rozvíjať spoluprácu medzi oboma krajinami. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa Elyzejského paláca bol rozhovor medzi Trumpom a Hollandom srdečný. Kto bol iniciátorom dnešného približne osemminútového telefonického rozhovoru kancelária francúzskeho prezidenta nezverejnila. Potvrdila však, že obaja lídri budú spolu v budúcnosti ešte hovoriť o takých otázkach, ako je boj proti terorizmu, ukrajinská kríza, konflikt v Sýrii a Iraku či parížska klimatická dohoda.

 

Hollande sa o výsledku utorkových prezidentských voľbách v USA, v ktorých republikánsky kandidát Donald Trump porazil demokratku Hillary Clintonovú, vyjadroval kriticky a povedal, že ide o začiatok "obdobia neistoty".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies